Back
iPhone laden met lader (Foto: Pixabay)

‘Alleen snellere lader bij nieuwe iPhones’

Apple komt binnenkort met een nieuwe, snellere lader. Deze lader van 18 Watt zorgt ervoor dat de telefoon sneller oplaadt. Maar wie van plan was een tweede oplader erbij te kopen, komt bedrogen uit. De losse verkoop begint namelijk later. Voorlopig kunnen gebruikers de lader alleen krijgen bij een nieuwe iPhone. Dat meldt Macotakara.

Nieuwe lader voor snelladen

Eindelijk wordt het mogelijk om te snelladen met de iPhone. Volgens bronnen is Apple voor het eerst sinds de introductie van de iPhone van plan om de 2018 iPhones te leveren met een 18 watt-lader, die USB-C ondersteunt.

Het voordeel van deze lader is dat gebruikers meteen vanuit de doos gebruik kunnen maken van snelladen op de iPhone. Omdat dit zo’n veelgevraagde functie is, zou het handig zijn als Apple de lader ook los op de markt brengt. Dat blijkt volgens Macotakara voorlopig niet het geval. Apple zou maar een beperkte voorraad van de laders hebben. Daardoor zijn er niet genoeg exemplaren voor de losse verkoop.

Starten met de productie

Binnenkort begint Apple met de productie van de nieuwe opladers met USB-C. De eerste batches met laders zijn alleen bedoeld voor de kopers van de nieuwe iPhones. Iedere 2018 iPhone wordt geleverd met de snellere lader.

Wie nog niet meteen de nieuwste iPhone wil kopen, maar wel graag de nieuwe oplader in huis wil hebben, moet nog even wachten. Volgens Macotakara gaat het nog wel even duren voordat Apple met de losse verkoop van de laders start. De bron laat alleen niet weten wat de geplande verkoopdatum is.

Lightning chip

Volgens de bron kunnen andere bedrijven op een later moment profiteren van een nieuwe Lightning-chip. Deze chip krijgt als naam ‘C48B’. De nieuwe chip regelt onder meer het snelladen en wordt later in 2018 toegevoegd aan het MFi-programma.

‘MFi’ is kort voor ‘Made for iPhone’ en houdt in dat dat het accessoire door Apple goedgekeurd is voor de iPhone. Bij een oplader of een kabel weet je zeker dat het een betrouwbaar model is, als er MFi op staat.

Geruchten

Dat Apple de lader pas later los wil verkopen, is slechts een gerucht. Er is nog niets aan de hand voor gebruikers die een tweede snellere oplader willen kopen, maar nog niet meteen de nieuwste iPhone wil hebben. Er zijn namelijk genoeg alternatieven waarmee de iPhone ook sneller opgeladen kan worden.

Apple heeft bijvoorbeeld eigen 30W-laders. Dit zijn de laders die bij de MacBooks geleverd worden. Deze kun je ook aansluiten op de iPhone en de iPad, maar daar betaal je dan ook een hogere prijs voor. De 30W-lader kost namelijk 59 euro.

Er zijn ook opladers verkrijgbaar van derden. Deze opladers hebben de optie ‘Power Delivery’. Vaak is een lader van een derde partij goedkoper en werkt het prima met de iPhone of iPad. Deze laders zijn al verkrijgbaar vanaf 15 euro.

Belangstelling?

Heb jij belangstelling voor de nieuwe lader met de optie voor snelladen? Of kun je nog wel even wachten? Waarom wel of niet? Laat het ons weten!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.