Back

Nieuwe Mac mini en iMac 27″ duiken even op in Apple’s Support pagina’s

Eerder deze week bracht Apple nog een update uit in de MacBook Pro lijn. Zo waren er enkele hardware-upgrades en een kleine prijsverlaging. Andere updates van de Mac kwamen er niet, al werd er een aantal weken geleden wel nog een nieuwe iMac van 21.5 inch geïntroduceerd met een lager prijskaartje en lagere specificaties. Voornamelijk van de Mac mini, Apple’s goedkoopste Mac, hebben we al een hele tijd niets meer gehoord.

Even leek dat deze week te veranderen. Toen de updates aan de MacBook Pro lijn werden doorgevoerd op Apple’s website, werden ook de Support pagina’s aangepast om de recentste vernieuwingen te omvatten. Op de ondersteuningspagina over Bootcamp (het systeem om Windows op een Mac te draaien) verscheen in een tabelletje een nieuw Mac mini model onder de naam Mac mini (Mid 2014). Een screenshot hiervan ziet u hieronder.

Juli Mac mini lek

Even leek het er dus op dat we ook een nieuwe Mac mini mochten verwelkomen. Het bleek echter om een fout te gaan want al snel werd de pagina aangepast zodat het nieuwe Mac mini-model niet meer zichtbaar was. De Franse website Consomac.fr merkte nog een ander gelijkaardig foutje op. Op eenzelfde soort ondersteuningspagina verscheen in een tabbelletje een iMac 27-inch model gelabeled ‘iMac (Mid 2014)’. Ook dit verdween alweer snel van de bewuste pagina.

juli imac27-mid2014 lek

Of het nu om een fout ging of een kleine lek is voorlopig niet duidelijk. Beide opties blijven mogelijk. Moest er toch een nieuwe Mac mini in de pijplijn zitten, dan zou deze in de komende weken moeten verschijnen mits er ‘Mid 2014’ te zien was. Hetzelfde geldt voor de nieuwe iMac 27″. Het kan hier evengoed om een fout gaan, maar als er toch een nieuw model komt kan dit eventueel in de lijn liggen met het eerder vermelde goedkopere 21.5 inch model.

About the Author /

eliasvdb8@gmail.com

Software Developer - Kempenaar - Apple addict - Gamer - Internet Junkie

Wat is jouw mening?...