Back

Met deze 7 tips bespaar jij zeker mobiel internet

Nog maar net je mobiele bundel herladen en daar is het berichtje dat je mobiel internet weer op is! Altijd jammer. Deze zeven tips kunnen je helpen om minder megabytes te verbruiken.

1. Gebruik de applicatie van Facebook niet

De app van Facebook slorpt heel veel mobiele data op. Filmpjes worden automatisch afgespeeld en foto’s worden talrijk getoond. Gebruik daarom Facebook via een mobiele browser op je smartphone.

 

2. Geef applicaties die zonder internet werken ook geen toegang tot mobiel internet

Sommige spelletjes gebruiken meer mobiel internet dan nodig is door de advertenties die steeds verschijnen. Als je ze die toegang ontzegt, verminder je het mobiele data verbruik en krijg je geen reclame meer. Win win!

3. Laat je applicaties niet updaten met mobiel internet

Apple wil maar al te graag dat al je apps up-to-date zijn. Zo graag zelfs, dat ze er mobiel internet voor willen gebruiken. Overbodig. Gelukkig is er een optie om dit te vermijden.

4. Schakel wifi-assistentie uit

Sinds de laatste update wil Apple ook dat je altijd zo snel mogelijk surft op het internet. Wifi-assistentie gaat je mobiele data gebruiken als de wifi niet sterk genoeg meer is. Heel leuke functie, maar de rekening kan zo wel eens flink oplopen. Meteen uitschakelen dus!

5. Documenten en gegevens overzetten met mobiel internet?

Is het je soms opgevallen dat je ‘instellingen’ veel mobiel data verbruikt? Zonder dat je het weet worden documenten en gegevens overgezet via iCloud. WhatsApp en je mail maken hier gretig gebruik van. Als je deze optie uitschakelt zal de overdracht enkel gebeuren via wifi.

6. Laat applicaties niet op de achtergrond bijwerken

Apps die automatisch worden bijgewerkt op de achtergrond verbruiken veel data. Ze checken om de zoveel tijd of je nieuwe berichten en meldingen hebt. Facebook en twitter doen dit frequent. Het beste is dit uit te schakelen voor alle apps. Het bespaart nog eens veel batterij ook!

7. Gebruik de applicatie van je provider 

Elke provider heeft tegenwoordig een app om je mobiel dataverbruik bij te houden. Je kan ook andere gegevens zoals je gratis belminuten en gratis berichten snel raadplegen.

App van providers:
Proximus
Telenet
Mobistar
Mobile Vikings

 

Dit artikel was een gastbijdrage, bedankt Ben!

About the Author /

vincent@applevlaanderen.be

Student Journalism | Geek | Love Editing | First Class Water Polo Player | Worldfamous

Reacties(3)

 • Gerd

  11 maart 2016

  Super handig en duidelijk artikel. Dikke pluim voor de schrijver

 • Patrick

  11 maart 2016

  Dit is zeer bruikbare informatie in een notedop waar veel gebruikers baat bij zullen vinden.

  Heb je ook zulke tips om het batterijverbruik van de I-phone te beperken? Ook dit is een probleem waar velen mee te maken hebben.

  Benieuwd naar je volgende publicaties.

 • Klaas

  14 maart 2016

  Voor mensen die hun iphone gebruiken om te tetheren (via iphone online zijn met je laptop) kan ik heel erg de applicatie tripmode aanraden voor osx. Werkt geweldig en heeft me al fortuinen bespaard.

Wat is jouw mening?...