Back
MacBook scharnier

Ultradunne MacBooks krijgen metalen scharnieren

Apple gaat metalen scharnieren gebruiken in de nieuwe MacBooks. De scharnieren zullen geproduceerd worden door Amphenol die ook scharnieren voor de Microsoft Surface Pro levert.

Eerder publiceerden we al een artikel over de nieuwe MacBooks die deze zomer zouden worden gepresenteerd. Donderdag bracht DigiTimes ons meer details over één van de vernieuwingen: de huidige plastic scharnieren worden vervangen door metalen, stevigere en uit 1 stuk gemaakte scharnieren.

De nieuwe scharnieren zouden worden geproduceerd volgens de MIM-techniek. MIM staat voor Metal Injection Molding, wat in feite neerkomt op het gieten van gesmolten metaal. Apple gebruikt deze techniek al lang om kleinere componenten te fabriceren, maar nu zou het dus voor het eerst op een groter onderdeel worden toegepast.

Apple zou het fabriceren van de scharnieren op deze manier aanpakken om zo minder plaats in te nemen en dus een nog dunner design mogelijk te maken. De huidige MacBook Pro is nu al slechts 2,41 centimeter dik en de MacBook 12-inch meet zelfs maar 1,31 centimeter op het dikste punt.

De nieuwe scharnieren zouden worden geleverd door Amphenol, die naar eigen zeggen de dunste scharnieren ter wereld produceert. Het bedrijf werkt nu al samen met onder meer Microsoft voor de productie van de Surface Pro 4.

Naast een dunner design zouden de nieuwe laptops van Apple ook snellere Intel Skylake processors en Thunderbolt 3 via USB-C bevatten.

Er wordt verwacht dat Apple de nieuwe MacBooks zal voorstellen op WWDC 2016, dat volgens de laatste geruchten zal plaats vinden van 13 t.e.m. 17 juni.

Naast MacBooks zou Apple er ook iOS 10 en OS X 10.12 (of MacOS?). Ook andere vernieuwingen binnen de Mac-familie sluiten we niet uit. Ook een dunnere Apple Watch 2 behoort tot de mogelijkheden.

Wat zou jij willen zien op de volgende jaarlijkse grote voorstelling van Apple? Vind je een dunnere MacBook nodig of hoop je meer op een nieuwe Mac Pro met nog betere prestaties of zelfs een MacBook in Rose Gold?

About the Author /

woutervanbelle@icloud.com

West-Vlaanderen, 18. Student Multimedia, Webdesigner, Grafisch Ontwerper en Apple fanboy. MacBook Pro 15" Retina 2015, iPhone 6s Plus, Apple Watch Sport, Apple TV 2...

Reacties(2)

  • rallypetje

    17 april 2016

    Ik zou liever hebben dat ze weer een mat scherm uitbrengen zoals vroeger het hoge resolutie scherm. Ik werk nog altijd op mijn oude macbook pro met mat hoge revolutiescherm dat goed te kalibreren is niet zo gevoelig voor lichtinval.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.