Back
iPhone (foto: Pexels)

iPhone overleeft val uit vliegtuig

Stel je voor: je maakt de vlucht van je leven in Iowa, in Amerika. Dat doe je in een tweemotorig vliegtuigje. Je stijgt op tot ongeveer 300 meter. Het uitzicht is adembenemend en je wilt natuurlijk een luchtfoto maken. Dan geschiedt het drama: door de sterke wind verlies je je iPhone. Je iPhone maakt een vrije val richting aarde. Het overkwam een groep vriendinnen.

Geen signaal

De dame in kwestie wist het meteen: haar iPhone moest als verloren worden beschouwd. Eenmaal terug op de grond, probeerde ze haar telefoon terug te vinden met ‘Zoek mijn iPhone’. Ze kreeg geen signaal, zoals ze al verwachtte.

Voordat de dame besloot een nieuwe telefoon te kopen, probeerde ze nogmaals contact te krijgen met haar toestel. Met succes, want dit keer lukte het wel.

iPhone overleeft het

Tot grote verbazing van de dame leverde de zoekapp van Apple resultaat op. Haar telefoon werd binnen een mum van tijd gelokaliseerd. Ze volgde het spoor en de smartphone werd daadwerkelijk teruggevonden op een grasveldje in de buurt.

Het toestel had zelfs geen schrammetje opgelopen. De smartphone is zelf niet uit geweest: bij aankomst bij het toestel werd een aankondiging voor een komende vergadering op het scherm getoond.

Schok

Een vriendin van de iPhone-fotografe reageerde geschokt. Ze vroeg haar vriendin of het echt haar telefoon was, of dat ze  een grapje uithaalde. De fotografe noemt haar toestel nu een ‘wonder-telefoon’.

Volgens de fotografe is het ‘onmogelijk een smartphone 300 meter naar beneden te laten vallen en dan nog  te verwachten dat deze nog gewoon werkt.’ Tegen een lokaal televisiestation zegt ze: “God heeft wel degelijk een gevoel van humor.”

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een iPhone zulke extreme omstandigheden overleeft. Zo verklaarde in 2015 een man uit Texas dat zijn telefoon een val van bijna 3 kilometer heeft overleefd. De zakenman Ben Wilson claimde toen dat de iPhone nog steeds werkt en hij de telefoon kon terugvinden via een locatie-app.

Wilson liet de telefoon vallen nadat de druk veranderde. De passagiersdeur opende een beetje in de Beechcraft Bonanza waarin hij vloog. Uiteindelijk landde het toestel in landelijk gebied en werd de telefoon teruggevonden bij een mesquiteboom.

Ook iPhone 7 overleeft bijzondere omstandigheden

Een tijdje geleden overleefde een iPhone 7 ook al bijzondere omstandigheden. De telefoon viel toen in het water en daalde tot een diepte van 10 meter. Nadat het toestel op de bodem van de zee werd opgevist, bleek het toestel nog gewoon te werken.

Een scuba duiker vond de iPhone tijdens een duik. Na het scrollen door de contacten, gaf de duiker het toestel terug aan Rob Smith. Zijn Canadese neefje was het toestel verloren tijdens een kajaktrip. Volgens Smith was zijn neefje bang dat hij zijn foto’s op de iPhone nooit weer terug zou zien.

Smith en zijn neefje hadden nog geprobeerd de smartphone op te duiken, maar tevergeefs. Gelukkig kregen Smith en zijn neefje het toestel terug, dankzij Cerys Harsey, een duiker uit Dorset.

Ongelukken met iPhone?

En hoe zit het met jou? Heb jij wel eens een ongelukje met de smartphone gehad? Welke omstandigheden heeft het toestel overleefd? Deel het met ons!

 

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.