Back

Tip: Met je Telenet-account van overal mails sturen

Veel mensen gebruiken het e-mailaccount van hun internetprovider, maar de laatste tijd merken we dat die voor veel problemen zorgt bij het verzenden van mails. Normaal kan je enkel van een Telenet-netwerk mails versturen, maar hieronder leggen we uit hoe je van overal kan mailen. 

POP3 of IMAP

Standaard is het e-mailaccount van Telenet ingesteld als een POP3, maar dit kan je best veranderen naar IMAP. Bij POP3 worden alle binnenkomende mails van een mailserver gehaald en overgezet naar het apparaat zelf. Anderzijds blijft bij IMAP al je mail op de mailserver zelf staan. Je kan dus mails lezen op meerdere computers, smartphones en tablets zonder dat je het overzicht verliest. Hierbij lees je dus eigenlijk op de mailserver zelf. Het beste is dus dat je van je POP3 een IMAP account maakt en dat kan via deze link.

Instellen

Er staat elke keer aangeduid met een grijze kader waar je op moet drukken.

Stap 1:

Open de app “Instellingen”.

Stap 2:

Ga naar “E-mail, contacten, agenda’s”.

Telenet1Stap 3:

Druk op je Telenet-account.

Telenet2

Stap 4:

Onder IMAP staat account en daar druk je op je e-mailadres.

Telenet3

Stap 5:

Onderaan staat er “Server uitgaande post”, daar druk je op “uit.telenet.be”.

Telenet4Stap 6:

Druk bij “Hoofdserver” op “uit.telenet.be”.

Telenet5

Stap 7:

Zorg dat alles juist ingesteld is bij “Server uitgaande post”.

Hostnaam: smtp.telenet.be
Gebruikersnaam: je Telenet e-mailadres
Wachtwoord: je wachtwoord
Gebruik SSL: AAN
Serverpoort: 587

Telenet6

Als je toch nog problemen zou ondervinden, is het misschien beter om eens na te denken over een ander IMAP e-mailaccount zoals bv. @icloud.com of @gmail.com. Indien je nog vragen hebt, stel ze gerust in een reactie en we proberen zo spoedig mogelijk te antwoorden!

 

About the Author /

webmaster@applevlaanderen.be

Apple Nieuws Vlaanderen eigenaar, SEO hobbyist, Apple liefhebber.

Reacties(14)

 • agnes

  25 juli 2013

  Dank je wel Maarten. Op de website van telenet, staat dat je uit.telenet.be moet gebruiken ipv smtp. Waarom het maanden wel gewerkt heeft en nu plots niet, is mij een raadsel maar uw oplossing heeft mij geholpen!

 • Tony

  21 augustus 2013

  Maarten,

  Ik heb al uren verscheten op diverse forums, en op de website van telenet, maar krijg mijn telenet mail niet op gang via imap. Bij al die stappenplannen is er wel ergens een stapje dat niet klopt, of wordt overgeslagen???
  Bij stap 4 schrijf je: “onder imap staat account…”, echter ik verstuur emails via pop account die ik probeer om te zetten naar imap account, dus er staat helemaal niet imap…
  Zou je een leek als mij wat meer uitleg kunnen geven?

  Thks

 • Tony

  22 augustus 2013

  Nicolas,

  Imap is geactiveerd.
  Als ik probeer een nieuwe mailaccount vie imap op te zetten krijg ik foutmelding:
  “Settings cannot verify the identity of “in.telenet.be””
  Om een mailaccount via pop3 te installeren, geen probleem…

  ???

 • Tony

  22 augustus 2013

  Inderdaad Nico,

  Thks, wat stom van mij. Vervolgens heb ik het stappenplan hierboven gevolgd, en mijn mailbox werkt nog steeds. Hopelijk kan ik nu ook emails versturen via andere providors, bv. In het buitenland.

 • Kannibaalken

  27 augustus 2013

  Eindelijk met deze oplossing lukt het me om, na twee jaar, mail te versturen met wifi en mobiel internet!!! bedankt bedankt bedankt!! :)

 • Eline

  30 augustus 2013

  Op heden een ipad mini aangekocht, maar het lukt ons maar niet om e-mails te versturen! Krijg volgende melding: “De verbinding met de uitgaande server ‘smtp.telenet.be’ is mislukt. Extra uitgaande e-mailservers kunnen worden geconfigureerd in ‘e-mail, ontacten, agenda’s’ in instelling”. Kunt u mij verderhelpen?

 • Eline

  30 augustus 2013

  Ja dat heb ik gedaan…

 • Koen Bergs

  26 januari 2015

  Beste,

  Ik ben telenet klant voor mij internet en TV, en ik ben klant bij proximus voor mijn mobiel verkeer. Vroeger had ik ook skynet en kon ik van overal ter wereld e-mails verstuiren via de uitgaande server relay.skynet.be als ik mijn mailadres en wachtwoord ingaf.
  Nu kan ik alleen nog maar mails versturen van af mijn iphone als ik op het telenet netwerk zit en smtp.telenet.be of uit.telenet.be gebruik. In hte buitenland werkt dat natuurlijk niet. Volgens de klantendienst is er geen andere oplossing mogelijk.
  PS: ik heb mijn eigen domeinnaam en mijn inkomende server is mijn mail.mijndomein.be
  Welke oplossing is er ?
  Gr

 • Michel

  23 maart 2016

  Top, na uren zoeken dit gevolgd om het Telenet-account op de Ipad te kunnen zetten…en lukte meteen.
  Thanks,
  Michel

Wat is jouw mening?...