Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Watch Guided tours Apple Watch

Met de naderende releasedatum van de Apple Watch in zicht heeft Apple een reeks video’s op de website geplaatst. In deze video’s wordt de werking van de Apple Watch uitgelegd. In deze guided tours krijg je een preview van de werking van een aantal functies zoals berichten, digital touch en faces.

De video met als titel “Welcome to Apple Watch” richt zich tot de echte leken, die geen idee hebben van wat een Apple Watch is en wat je met een Apple Watch kan doen.

In een tweede video wordt uitleg gegeven over het werken met berichten met Apple Watch. Zo krijg je bij het binnenkomen van een bericht dankzij de Taptic Engine een soort tik op je pols. Wanneer je je arm omhoog beweegt, zal het bericht verschijnen. Het bericht zal verdwijnen als je je arm weer naar beneden beweegt. Door te tappen op “Reply” zal je een vooraf ingesteld antwoord kunnen versturen. Je kan ook iets dicteren als je een persoonlijk bericht wil versturen of je kan ervoor kiezen op een geanimeerde emoji terug te sturen.

In de video “Digital Touch” zie je hoe je je schetsen, je hartslag en je schermtikken naar andere kunt sturen. Je krijgt toegang tot je vriendenlijst als je de knop aan de zijkant van de Apple Watch aanraakt. Je kan een tekening maken of iemand vanop afstand op de pols tikken. Door twee vingers op het scherm te houden kan je je hartslag doorsturen.

Het filmpje “Faces” laat zien hoe je verschillende wijzerplaten kunt instellen. Wanneer je op de wijzerplaat drukt, verschijnt er een collectie wijzerplaten waaruit je kan kiezen. Voor elke wijzerplaat kan je de instellingen wijzigen. Zo kan je instellen op welke manier het weerbericht wordt weergegeven of kan je de kleuren van de wijzers bepalen.

Voorlopig staan er reeds 4 video’s op de website maar in de toekomst komen daar nog video’s over telefoongesprekken, Siri, kaarten, muziek, Apple Pay, activiteit en training bij.

Wat is jouw mening?...