Apple Nieuws Vlaanderen

Home Gerucht Nieuwe foto’s tonen voorkant en batterij van zogenaamde 5.5-inch iPhone 6L

In de loop van vorige week kwam technologie website Redmond Pie met een interessant artikel. Er zijn namelijk nieuwe foto’s opgedoken van componenten voor de volgende, grotere, iPhone 6. Verder wordt er ook wat meer licht geworpen op een mogelijk naam voor de grotere 5.5-inch iPhone 6.

Zoals iedereen ondertussen al wel weet wordt er sterk verwacht dat Apple begin september met maar liefst twee nieuwe iPhones zal komen. Beide zullen een grotere schermgrootte hebben van 4.7 en 5.5 inch. Deze geruchten gaan al een hele tijd de ronde en iedereen verwacht dus ook dat dit inderdaad zo zal zijn. Deze geruchten worden ook steeds waarschijnlijker door nieuwe gelekte onderdelen.

Een grotere batterij

Een grote klacht bij gebruikers van iPhones en bij uitbreiding smartphones is de batterijduur. Bij intensief gebruik gaat de batterij als je geluk hebt juist een dag mee. Gelukkig kan hier wel eens wat verandering in komen bij de nieuwe modellen. Omdat deze modellen groter gaan zijn, zal er meer plaats zijn binnenin en dit schept dan weer mogelijkheden voor grotere batterijen.

Chinese website Apple Daily kwam met enkele nieuwe gelekte foto’s waaronder foto’s van een batterij die vermoedelijk gebruikt zal worden in de 5.5-inch iPhone 6. De batterij die te zien is op de foto’s zou er een zijn met een capaciteit van maar liefst 2915 mAh. Dit is heel wat groter dan die van de huidige iPhone, deze batterij heeft een vermogen van slechts 1570 mAh. Verder zou het 4.7-inch model ook een grotere batterij krijgen van 2100 mAh. De foto’s van de batterij zie je hieronder:

batterij1

batterij2

Foto’s van de schermen

Verder had de Chinese website ook nog foto’s van het voorpaneel van beide nieuwe iPhone modellen. Hierop is weer duidelijk het verschil gezien. Ook wordt hier nogmaals mee bevestigd dat er hoogstwaarschijnlijk twee modellen van de iPhone zouden komen. Deze foto’s zie je hieronder:

schermen1

schermen2

schermen3

Grote versie krijgt een naam

Als laatste is er nog een nieuw gerucht dat voor de eerste keer opduikt. De grotere versie van de iPhone 6 zou volgens bronnen de naam iPhone 6L krijgen. De naam klinkt zeker logisch, waarbij de ‘L’ dan zou wijzen op ‘Large’, wat dus ‘groot’ betekent.

Of de componenten op de foto’s ook echt componenten vanuit de productielijn zijn valt niet meteen te bevestigen. Het klinkt alleszins wel logisch dat de nieuwe iPhones naast grotere schermen ook grotere batterijen krijgen. Ook de foto’s van de schermen bevestigen wat we eerder al konden zien.

Wat is jouw mening?...