Back

iPhone 6s krijgt 2GB RAM en ‘Force Touch’

Apple zou ervoor kiezen de nieuwe iPhone 6s uit te rusten met ‘Force Touch’, een betere camera, een nieuwe chip en meer RAM geheugen ten opzichte van de iPhone 6(plus). De nieuwe RAM modules verbruiken overigens minder energie en presteren ook beter.

De iPhone 6s zou 2GB RAM geheugen krijgen dat gebruik maakt van de snellere LPDDR4 technologie. Deze technologie vereist minder stroom en de prestaties zijn aanzienlijk beter dan bij de 1GB LPDDR3 die men gebruikt in zowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus.

Het RAM geheugen zal geproduceerd worden door Hynix, Samsung en Micron-Elpida, die laatste zou achter geweest zijn op schema voor de productie van de RAM modules, maar door een aanpassing in hun productieproces zouden ze het hoofd kunnen bieden aan de bestellingen van Apple. Wat ook opvalt is dat Samsung een deel van de productie op zich neemt, want de iPhone 6 (Plus) bevat zover bekend enkel RAM gemaakt door Hynix en Micron-Elpida.

Verder zou de iPhone 6s over een A9 chip, een nieuwe Dual-Lens DSLR camera en de “Force Touch” technologie beschikken. Die laatste vinden we ook bij de Apple Watch waar er een onderscheid gemaakt wordt tussen een lichte tap en een stevige druk.

Hoe Apple de “Force Touch” technologie gaat toepassen in de iPhone is nog onbekend. Hier zou een geheel nieuw scherm voor nodig zijn dat flexibel is en electrode sensoren bevat zoals in het scherm van de Apple Watch.

About the Author /

jan_vervloet@me.com

18, from the middle of nowhere, al vele jaren steevast geïnteresseerd in technologie. "If you can't love yourself, how in the hell you gonna love somebody else?" -Ru

Wat is jouw mening?...