Back

Styluspen voor iPad Pro

Ming-Chi Kuo, analist bij KGI Securities, gelooft in een recent rapport dat Apple van plan is een styluspen te lanceren als optie voor de 12,9 inch iPad Pro.

Dankzij zijn grotere scherm zal de nieuwe iPad hoogstwaarschijnlijk heel populair zijn bij mensen uit het bedrijfsleven en creatieve gebruikers, die meer nood hebben aan een styluspen. Kuo gaat ervan uit dat Apple zal opteren van een zelfontwikkelde styluspen.

Aangezien je met een styluspen preciezer kan werken dan met je vingers, zal het in sommige gevallen interessanter zijn om te werken met een styluspen dan met een combinatie van een toetsenbord en een muis.

apple_haptic_stylus

De bovenstaande afbeelding toont een in 2010 door Apple gepatenteerde styluspen. Het is helemaal niet zeker dat deze pen de basis vormt voor de huidige denkoefening …

 

Kuo gelooft dat de styluspen eerder een optie zal zijn dan dat deze standaard zal geleverd worden met de iPad Pro aangezien deze relatief dure styluspen de basisprijs van de iPad Pro teveel zou verhogen.

 

Wat het technische aspect van de styluspen betreft, voorspelt Kuo dat de pen opgeladen zal worden via een Lightning connector omdat de gemakkelijkere draadloze oplaadmogelijkheid te duur zou zijn. Kuo verwacht wel dat de eenvoudige styluspen in de toekomst mogelijks zou beschikken over een gyroscoop voor handschriftherkenning. Hiermee zou de gebruiker ook kunnen schrijven op andere oppervlakten of zelfs in de lucht.

 

Kuo gelooft dat de nieuwe styluspen door Apple op de markt zal worden gebracht tijdens het tweede of het derde kwartaal van 2015, hetgeen overeenkomt met de voorspelde lancering van de iPad Pro. Apple heeft een aantal patenten gerelateerd aan de stylustechnologie ingediend. De recentste patentaanvraag betreft een “communication stylus”, die automatische handgeschreven notities zou omzetten in digitale vorm.

 

About the Author /

luc.aud@pandora.be

Ik ben bezeten door alles wat met ICT en multimedia te maken heeft. Apple-producten liggen bij mij in de bovenste schuif vanwege hun degelijkheid en betrouwbaarheid.

Wat is jouw mening?...