Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone iPhone 6S Dit was het iPhone 6S event

Er is ondertussen al een jaar gepasseerd sinds de iPhone 6 aan het publiek werd voorgesteld. De iPhone 6 heeft samen met iOS 8 nieuw leven geblazen in de iPhone-reeks en de verkoopscijfers overtroffen dan ook alle verwachtingen. Vandaag heeft Apple deze iPhone een update meegegeven en heeft tevens de iPad Pro en de nieuwe Apple TV voorgesteld. Wij brengen je even op de hoogte wat Apple ons allemaal nieuw heeft gebracht.

De iPhone 6S

Performance

De nieuwe A9 chip is zowel op CPU als GPU gebied ongeveer 1,5 keer krachtiger dan zijn voorganger de A8 chip. Tevens is de nieuwe M9 chip geïntroduceerd in de iPhone 6S. Deze is nu niet enkel verantwoordelijk voor de bewegingen die de iPhone ondergaat maar ook de communicatie met Siri. Je kan alles over de Iphone 6 hier vinden.

Design

De casing is nu vervaardigd uit het nieuwe aluminium dat Apple ontwikkeld heeft namelijk de “7000-serie”. Dit zorgt ervoor dat de iPhone een pak sterker is geworden. De iPhone is nu beschikbaar in de volgende kleuren: Zilver, gold, space grey en rose gold.

Camera

Ook de camera heeft een serieuze update meegekregen. Deze beschikt nu over de nieuwe iSight 12MP camera die zelfs in staat is om 4K video te filmen. Ook de facetime camera is nu een facetime HD 5MP.

3D touch

3D touch is de opvolger van de multi-touch. De oorspronkelijke multi-touch technologie werd bekomen door condensatoren in het scherm te plaatsen. Als je dan je vinger op het scherm plaatste detecteerden de condensatoren de aanpassing in lading. Zo waren meerdere drukken op het scherm herkenbaar. 3D touch is eigenlijk hetzelfde principe maar er wordt een “extra dimensie” aan toegevoegd. Nu kan het scherm ook detecteren hoe hard je op je scherm drukt. Hiervoor heeft Apple een volledig nieuwe haptic feedback engine in de nieuwe iPhone geplaatst. Dit geeft softwarematig veel nieuwe mogelijkheden voor iOS.

Apple Watch OS 2

New watch faces en bands

Apple heeft verschillende nieuwe “Watch faces” en bands gelanceerd. Ze zijn een samenwerking aangegaan met HERMES. Nu krijg je de kans om je uurwerk nog meer aan te passen naar je persoonlijke smaak. Deze zullen beschikbaar gesteld worden vanaf oktober 2015. De software wordt beschikbaar gesteld vanaf 16 september.

Transit

Apple heeft in iOS 9 “Transit” gelanceerd. Nu kan je in maps kijken waar en wanneer je de bus, metro, trein of tram kan nemen. Nu kan je die informatie ook rechtstreeks op je Apple Watch bekijken.

Third party complication

Native apps worden beschikbaar gesteld voor de Apple Watch. Vanaf heden kunnen developers hun apps rechtstreeks op het toestel plaatsen zodat ze niet meer moeten geladen worden door de iPhone. Zo zullen de apps veel sneller en efficiënter werken en direct gebruik kunnen maken van de sensoren op de Watch. Door deze verandering zal de batterijduur van de Apple Watch waarschijnlijk wat verbeterd worden.

De iPad

Apple omschreef deze update als de grootste update voor de iPad sinds de lancering van de iPad. Het heeft namelijk de iPad Pro in het leven geroepen.

De iPad Pro

Display

De iPad Pro heeft een groter scherm van 12,9″ meegekregen. De resolutie van het scherm is 2732 x 2048 en zal dus in staat zijn om je foto’s en video’s in de hoogste kwaliteit weer te geven.

Performance

Door het grotere scherm dat de iPad Pro heeft meegekregen moest er natuurlijk meer vermogen zijn. Apple heeft dan ook de nieuwe iPad uitgerust met zijn laatste nieuwe 64-bit chip, de A9 X. De A9 X chip is bijna 2x zo snel als de vorige versie en heeft genoeg kracht om verschillende desktop applicaties te draaien.

DesignIpad Air 2/iPad Pro

De iPad Pro is slechts 6,9mm dun. Om dat even te vergelijken, de Ipad Air 2 is slechts 6,1mm dun. Met een gewicht van 712gr valt de iPad Pro net tussen de nieuwe Macbook en de iPad Air 2. Zo versterkt Apple nogmaals zijn gamma om meerdere mensen te kunnen aanspreken tot het gebruik van een iPad.

Batterij

Apple beloofd, desondanks de aanpassingen aan het scherm, toch een batterijduur van 10u. De werkelijke batterijduur zal waarschijnlijk afhankelijk zijn van de applicaties die je gebruikt. Op de iPad pro wordt er wel gekeken naar de activiteit op je scherm. Als je nu je scherm statisch gebruikt zal het automatisch de framerate omlaag halen om zo batterij te besparen.

Speakers

Voor de eerste maal zijn er 4 speakers aanwezig in de iPad. In elke hoek van de iPad is er een speaker aanwezig die ervoor zorgt dat je de best mogelijke sound verkrijgt.

Smart keyboard/Apple PencilSmart Keyboard

Voor de eerste maal heeft Apple een keyboard en stylus gemaakt voor de iPad. Het is jammer genoeg enkel maar beschikbaar voor de iPad Pro. Dit volgt uit de gedachtegang die Apple achter deze iPad plaatst. Het wil namelijk ervoor zorgen dat mensen de iPad Pro meer gaan gebruiken voor professionele en educationele applicaties die net dat beetje meer precisie vragen. De smart keyboard communiceert met de iPad Pro via een nieuw magnetisch systeem dat Apple heeft geïntroduceerd samen met de iPad Pro.

Wanneer beschikbaar?

De iPad Pro komt weer in de drie bekende kleuren: zilver, gold en space grey. Hij zal beschikbaar zijn in November. Er zijn drie versies beschikbaar: 32Gb Wifi, 128 Wifi en 128Gb Wifi + cellular. De prijzen zijn respectievelijk $799, $949 en $1079 en zullen waarschijnlijk vergelijkbaar zijn in euro als hij uitkomt.

iPad mini 4

Apple heeft de prestaties genomen van de iPad Air 2 en die overgenomen in de nieuwe versie van de iPad mini. Deze is direct beschikbaar.

Alle iPads beschikbaar momenteel

New Apple TV

“The future of TV is Apps”. Zo opende Tim Cook zijn speech over de nieuwe Apple TV. De nieuwe software ontwikkeld voor de Apple TV is “tvOS”. Het is eigenlijk een variant van iOS die aangepast is voor de Apple TV. De nieuwe Apple TV zal beschikbaar zijn vanaf eind oktober.

Nieuwe afstandsbedieningNieuwe Apple afstandsbediening

De nieuwe afstandsbediening die de nieuwe Apple TV heeft meegekregen heeft vanboven een touchscreen. Zo wil Apple het gevoel dat je Iphone je geeft ook naar de Apple TV brengen.

Powered by Siri

Ja kan de volledige functionaliteit van de Apple TV gebruiken via Siri. Zo kan je gewoon Siri aanspreken op je afstandsbediening en gewoonweg “vragen” wat je wil kijken. Ze heeft verschillende nieuwe acties meegekregen speciaal voor de Apple TV. Zo kan je gemakkelijk even terug- of vooruitspoelen.

Wat is jouw mening?...