Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone iPhone 6S Apple brengt iPhone 6S uit

Apple heeft zonet de iPhone 6S gelanceerd. Met de iPhone 6 de populairste iPhone ooit had Apple wel het één en ander te bewijzen om de vorige iPhone te overtreffen. Wij zijn er alvast van overtuigd dat Apple daar meer dan in geslaagd is. Wij geven je graag een overzicht van de aanpassingen aan de iPhone 6 die nu de iPhone 6S is geworden.

Design

Aan het design van de iPhone 6S is niet veel veranderd. De ‘S’-upgrade betekend meestal dat de interne specificaties een update krijgen. Dit was dan ook het geval met de iPhone 6S. De casing is nu vervaardigd uit het nieuwe aluminium dat Apple ontwikkeld heeft namelijk de “7000-serie”. Dit zorgt ervoor dat de iPhone een pak sterker is geworden. De iPhone is nu beschikbaar in de volgende kleuren: Zilver, gold, space grey en rose gold.

Performance

Waar de iPad Pro de nieuwe A9 X chip heeft meegekregen krijgt de iPhone 6S weer het kleine broertje mee. De nieuwe A9 chip is zowel op CPU als GPU gebied ongeveer 1,5 keer krachtiger dan zijn voorganger de A8 chip. Tevens is de nieuwe M9 chip geïntroduceerd in de iPhone 6S. Deze is nu niet enkel verantwoordelijk voor de bewegingen die de iPhone ondergaat maar ook de communicatie met Siri. Zo kan je nog sneller met Siri communiceren zonder je CPU extra te belasten.

3D touch

3D touch is de opvolger van de multi-touch. De oorspronkelijke multi-touch technologie werd bekomen door condensatoren in het scherm te plaatsen. Als je dan je vinger op het scherm plaatste detecteerden de condensatoren de aanpassing in lading. Zo waren meerdere drukken op het scherm herkenbaar. 3D touch is eigenlijk hetzelfde principe maar er wordt een “extra dimensie” aan toegevoegd. Nu kan het scherm ook detecteren hoe hard je op je scherm drukt. Hiervoor heeft Apple een volledig nieuwe haptic feedback engine in de nieuwe iPhone geplaatst. Dit geeft softwarematig veel nieuwe mogelijkheden voor iOS.

Touch ID 2

De nieuwe iPhone 6S heeft de nieuwe Touch ID 2 meegekregen. Apple claimt dat deze 2x zo snel in staat is om je vingerafdruk te herkennen en zo je gsm te unlocken.

Camera

Ook de camera heeft een serieuze update meegekregen. Deze beschikt nu over de nieuwe iSight 12MP camera die zelfs in staat is om 4K video te filmen. Ook de facetime camera is nu een facetime HD 5MP. Apple wou hetzelfde effect als de true tone flash aan de achterkant aan de voorkant verkrijgen. Daarvoor hebben ze een oplossing gevonden zonder een effectieve true tone flash aan de voorkant te moeten toevoegen. Nu zullen ze het scherm van je iphone zelf gebruiken om de ambient kleuren zo goed mogelijk na te bootsen.

Eerste iPhone?

Wil jij al lang een iPhone aankopen maar wou je niet al je data verliezen die op je android phone staat? Met iOS 9 zal je nu de “Move to iOS” vinden. Deze app kan je ook vinden in de play store. Zo kan je probleemloos al je gegevens van je android toestel overzetten op je iPhone.

Wanneer beschikbaar?

De prijzen voor de nieuwe iPhone 6S is dezelfde gebleven. De andere iPhones zijn allemaal €100 gezakt in prijs. De iPhone zal beschikbaar in de loop van het jaar. iOS 9 zal beschikbaar gesteld worden vanaf 16 september.

Wat is jouw mening?...