Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone iPhone 6 iPhone 6 schot in de roos op Aziatische markt

Recente onderzoeksresultaten tonen aan dat de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zorgen voor een aanzienlijk hoger marktaandeel voor Apple op de heel belangrijke Aziatische markten in de maand november. Zelfs in Zuid-Korea, het thuisland van grote concurrent Samsung, steeg het marktaandeel van Apple indrukwekkend.

Volgens Counterpoint Research groeide tijdens de maand november de iPhone-markt in Japan, China en Zuid-Korea dankzij de verkoop van de nieuwe iPhone 6 (4,7 inch) en de grotere iPhone 6 Plus (5,5 inch).

nowhereelse-iphone-6-concept-gold-1131x753

Verdubbeling van het marktaandeel in Zuid-Korea

Eigenaardig genoeg werd er ook in Zuid-Korea, het thuisland van concurrent Samsung, een aanzienlijke winst geboekt. In Zuid-Korea bekleedt Samsung reeds vele jaren een dominante positie op het domein van de smartphones. Met dankzij de iPhones met een groter scherm steeg het marktaandeel tot 33 procent. Dit is meer dan een verdubbeling van het marktaandeel dat 15 procent bedroeg voor de lancering van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus.
Door deze boost in de verkoop ging Apple in de ranglijst voorbij LG. Apple staat nu in de verkoopscijfers op de tweede plaats achter Samsung, dat tijdens diezelfde periode het marktaandeel zag zakken van 60 procent naar 46 procent. In de geschiedenis van de smartphone-industrie in Zuid-Korea gebeurde het nog nooit dat een buitenlands merk een marktaandeel verwierf dat groter was dan 20 procent. De ranglijsten werden steeds gedomineerd door Samsung. Maar de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus hebben hier duidelijk verandering in gebracht.

Naar de derde plaats op de ranglijsten in China

In China groeide de verkoop gestaag met 45 procent waardoor Apple daar op dit moment een marktaandeel heeft van 13 procent. Op de ranglijst bekleden ze hiermee de derde plaats na marktleider Xiaomi’s (18 %) en Lenovo (13 %). Samsung zakte in China naar de vierde plaats met een marktaandeel van 9 %.

Een marktaandeel van meer dan 50 % in Japan

De meest indrukwekkende verkoopscijfers werden gerealiseerd in Japan. Daar realiseerde Apple in november 2014 een marktaandeel van zomaar eventjes 51 %. De tweede plaats ging naar Sony met een marktaandeel van 17 %. Rekening houdend met het gegeven dat de iPhone in China in 2012 een marktaandeel haalde van amper 15 procent kunnen dit ongetwijfeld bestempelen als een succesverhaal.

maxresdefault-2

Kwartaalrecord verbroken

Deze resultaten worden bevestigd door de bevindingen van Kantar Worldpanel dat een sterke en wereldwijde winst voor Apple rapporteerde vanwege de grote vraag voor de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Analisten van de investeringsfirma’s Morgan Stanley en UBS schatten de wereldwijde verkoop van iPhones gedurende het vierde kwartaal van 2014 tussen 67 miljoen en 69 miljoen. Hiermee worden alle voorgaande kwartaalrecords gebroken.

Wat is jouw mening?...