Apple Nieuws Vlaanderen

Home Nieuws Apple verwerft Coherent Navigation

Na een teleurstellende start van Apple Maps in 2012 blijft Apple investeren in het verbeteren van hun navigatie services. Coherent Navigation is de laatste nieuwe aanwinst voor het Maps team bij Apple dat al grondig werd versterkt door verschillende bedrijven die Apple de afgelopen jaren opkocht.

Na bedrijven zoals Locationary, WifiSLAM, Hopstop, Embark en Broadmap heeft Apple nu weer een GPS gerelateerd bedrijf  overgenomen om het Maps team te versterken. Coherent Navigation werd in 2008 opgericht, het bedrijf hield zich vooral bezig met de ontwikkeling van de High Integrity GPS (iGPS) technologie waarbij naast de Midden-aarde baan satellieten ook Iridium satellieten gebruikt worden waardoor locaties ontzettend accuraat tot op enkele centimeters bepaald kan worden. Apple heeft naar gewoonte geen reactie gegeven op het nieuws maar de ingenieurs van Coherent Navigation zijn nu bij Apple tewerkgesteld.

Of er nu meer achter de aankoop zit is niet duidelijk wel waren er eerder al geruchten dat Apple een streetview variant wil gaan aanbieden in de Maps apps die waarschijnlijk zal worden voorgesteld tijdens WWDC2015.

Wat is jouw mening?...