Apple Nieuws Vlaanderen

Home iOS iOS 8 tijdperk afgesloten: downgraden niet meer mogelijk

Naar aanleiding van de release van iOS 9.0.2 is Apple gestopt met het signeren van iOS 8.4.1 en iOS 9.0. Dit betekent dat gebruikers niet meer kunnen downgraden naar iOS 8, en brengt meteen een einde aan het iOS 8 tijdperk.

Door iOS 9 de enige installeerbare iOS versie te maken, wil Apple gebruikers waarschijnlijk aansporen om de laatste versie van iOS te installeren.

iOS 9 to iOS 8iOS 9 begon met een moeizame start met veel bugs in de officiële release, een eerste update die meer kwaad dan goed deed. Dus voor veel gebruikers kan dit nieuws een teleurstelling betekenen doordat ze veel problemen ondervonden met de nieuwe versie iOS 9, en daarom een stap terug deden naar hun vertrouwde en stabiele versie van iOS 8.4.1.

Apple beweert dat iOS 9.0.1 en iOS 9.0.2 bijna al die problemen wist op te lossen. iOS 9.0.2 loste problemen op met de Podcasts-app, iMessage, iCloud Drive en nog veel meer. Ook kun je nu niet meer het codeslot omzeilen en toegang krijgen tot foto’s en contacten vanaf het ontgrendelscherm.

Vanaf nu, signeert Apple enkel nog de versie iOS 9.0.1 of hoger. Volgens de laatste cijfers van Apple, draait iOS 9 nu al op 60 procent van alle iOS-apparaten.

Wat is jouw mening?...