Back

Lancering van iPhone X gaat moeizaam

Een maand geleden stelde Apple de revolutionaire iPhone X voor samen met zijn broertjes, de iPhone 8 en 8 Plus. De vroege bestellers hebben die laatsten twee weken geleden in de bus gekregen, maar de iPhone X kan je pas bestellen op 27 oktober. Nochtans loopt de productie niet van een leien dakje.

 

FaceID

Er zijn geruchten in omloop van betrouwbare analisten die ons vertellen dat de productie van de iPhone X zwak verloopt. Hoogstwaarschijnlijk ligt het probleem bij de TrueDepth camera die je FaceID moet verifiëren. Je las in ons artikel over de iPhone X al dat het TouchID is verdwenen en het ontgrendelen gebeurt door 3D gezichtsherkenning. Apple nam hiermee een groot risico. Bij de projector en ontvanger van de scanner die het gezicht op bepaalde punten moet herkennen kampt Apple met nog met problemen. Hierdoor is er zelfs een omzetdaling geconstateerd. Apple zelf wilt geen commentaar geven op een eventuele moeizame productie.

Beperkte voorraad

De problemen zouden niet zo groot zijn dat de iPhone X vertraagd is, maar het totaalaantal producties zou wel verminderd zijn. Hierdoor kan het lastiger zijn om aan dat prachtexemplaar te geraken omdat Apple de vraag eventueel niet aankan. Dus zit je al enkele weken vol spanning om de iPhone X te bestellen? Zorg dan dat je exact op 27 oktober om 9:01 de iPhone X pre-ordered om zeker te zijn van je exemplaar. Vanaf 3 november zijn er beperkte voorraden bij de Apple Store en Apple (Premium) Resellers.

Zoals elk jaar houdt de website MacKopen.be de voorraad bij van de iPhone X in diverse webshops. Vanaf 27 oktober kan je zien waar je de iPhone X kan reserveren. En vanaf 3 november kan je op MacKopen.be zien waar er voorraad is van de iPhone X in de verschillende webshops.

About the Author /

nwinderickx@ymail.com

Ik ben een echte Apple liefhebber. Ik hou van de variatie van technologie & design. Zo maak ik websites en logo's, en kan ik me uren bezighouden met technologische producten; van IP-camera's tot totale huisautomatisering.

Wat is jouw mening?...