Back

(UPDATE) Eerste Apple Store komt in Gent

Het is al een tijdje wachten op de eerste Apple Store in België en die zou er wel eens sneller kunnen komen dan verwacht. Er wordt gesproken van begin 2013, maar de kerstperiode van 2012 lijkt ook mogelijk!

Niet Brussel of Antwerpen, maar Gent

Gent gaat de eer krijgen de eerste Belgische Apple Store te ontvangen en wel in de Veldstraat rechtover de Fnac. Eerdere berichten over een Apple Store in Brussel waren er ook al, maar volgens enkele bronnen wil Apple niet wachten tot 2014 of zelfs later om een Apple Store te openen in België.

Werken reeds gestart

De werken aan wat de toekomstige Apple Store moet worden zijn deze week gestart achter donkere zeilen en zouden tegen eind dit jaar moeten afgelopen zijn. Indien de Apple Store er effectief komt betekent dit slecht nieuws voor de nog maar pas vernieuwde Switch net om de hoek.

Men dient dit gerucht toch met een korreltje zout te nemen. Zo merken we op dat op de jobpagina van Apple nog steeds geen oproep is naar werknemers voor een store in België. Dit zou nochtans als bevestiging voor dit gerucht kunnen aanzien worden.  Toch vinden we dit gerucht noemenswaardig daar ifoapplestore.com Gent al eerder als grootste kanshebber vernoemde voor een Apple Store en de site zit er zelden naast.

Onze redactie zal in elk geval de werf in Gent sterk in de gaten houden, en uiteraard houden we jullie op de hoogte! Eventuele tips zijn altijd welkom!

[info]Het Nieuwsblad meldt intussen dat er volgens de eigenaar van de panden schuin tegenover Fnac in Gent geen sprake is van een Apple Store en zeker niet voor 2014. Le Soir tipte deze locatie als mogelijke kanshebber in Gent. De redactie van Apple Nieuws Vlaanderen hecht echter geloof aan zijn eigen bronnen die er bij blijven dat er een Apple Store komt in Gent. Echter kan (wil) onze bron geen precieze locatie geven. [/info]

About the Author /

webmaster@applevlaanderen.be

Apple Nieuws Vlaanderen eigenaar, SEO hobbyist, Apple liefhebber.

Reacties(9)

 • DenBeke

  29 augustus 2012

  Hebben jullie hiervan een bron?
  Of wordt dit enkel geconcludeerd uit het feit dat er donkere doeken hangen?

   • louis

    29 augustus 2012

    gaat het over de winkel street one? op street view lijkt me die de enige winkel die nu dicht zou kunnen zijn

 • DenBeke

  29 augustus 2012

  Oké, bedankt!

 • Dave

  29 augustus 2012

  Zo gauw er volledig zwarte, houten (constructie) plaatbeschutting ergens verschijnt, met een enkele deur ergens aan de zijkant er van, dan kun je er vanuit gaan dat daar den Apple Store zal komen. Zo alsook met die in Amsterdam het geval was. Zwarte houten beschutting is de zogenoemde giva-away zegmaar.

 • Laurens Van Praet

  29 augustus 2012

  ^^ Dat laatste is niet altijd waar. In de Huidevettersstraat in Antwerpen was het ook eens zo ver. Het bleek een Nespresso winkel te zijn. Verwonderd me trouwens dat Apple heel misschien voor de Veldstraat zou kiezen, de Meir is Europese top op vlak van Archituctuur, aanbod… Bovendien is de meir ook de drukste en duurste van de BeNeLux. Dat allemaal heeft de Veldstraat niet…
  De keuze lijkt me snel gemaakt…

 • Gilleson

  25 september 2012

  Ten eerste hoop ik dat Gent de eerste stad voor een Apple store wordt en het zou eveneens een logische keuze zou zijn: Gent is de grootste studentenstad van België (en die studenten vormen toch een belangrijke doelgroep voor Apple), Gent is aan een algemene opmars bezig qua toerisme en populariteit (denk maar aan de vele originele events zoals het lichtfestival die er plaatsvinden), maw Gent beschikt over het juiste “Apple-profiel.

  Verder, indien het in Gent zou zijn, vermoed ik dat de locatie van de Apple store ten eerste zeer centraal moet zijn (zoals elke Apple store), het gebouw moet iets uitstralen en groot genoeg zijn. In dat opzicht lijkt me de ideale kanshebber: een deel van het oude postgebouw op de Korenmarkt. Daar is iets zeer mooi van te maken, maar ligt nu wat te verkommeren omwille van de hoge huurprijs. Als er echter een bedrijf is dat die hoge huurprijs aankan, zal het wel Apple zijn…

Wat is jouw mening?...