Back

Review: Wordbase ~ strategisch met woorden

Op elk moment komt er wel een game opduiken dat aan populariteit wint door het competitiegehalte dat het tentoon spreidt. “Wordbase ~ Strategic Word Game” is er hier één van. Wij reviewen deze nieuwe game voor jullie.

Wordbase is een woordspelletje dat niet enkel je vocabulair test maar ook een bepaalde strategie vraagt. Je speelt het spel 1 tegen 1. Elke speler start aan 1 kant van het bord en de bedoeling is om door woorden te vormen aan de kant van je tegenstander te komen. Elk woord creëert een soort vertakking dat je doorheen het bord leidt. Zolang de letters verbonden blijven, kan je woord eender welke kant uitgaan. Je kan je dus zowel horizontaal, verticaal als diagonaal verplaatsen. Het strategische luik komt erbij wanneer je een woord van je tegenstander kan kruisen. Hierdoor kapt zijn woord af en moet hij van verder op het bord zijn aanval verder zetten. Naast deze zet kan je ook power-ups gebruiken om meer letters te krijgen en het bord in jouw voordeel te doen keren.

Ontwikkelaars

Wordbase werd gemaakt door het Deens bedrijf Aller in samenwerking met software studio Robocat, beter bekend van de apps Haze en Thermo. De combinatie van deze twee bedrijven zorgt voor een uniek design met steeds wisselende borden.

Wat dit woordspel uniek maakt, is het strategisch element. Je mag nog een wandelend woordenboek zijn, als je niet het inzicht hebt om vooruit te kijken en de zet van je tegenstander te voorspellen, kan je het spel zomaar verliezen. Nadeel aan het spel is dat het momenteel enkel in het Deens en het Engels te spelen is. Je zult dus je Engelse woordenschat moeten bovenhalen, wil je meester worden in dit spel!

Vrienden uitnodigen

Je kan je aanmelden in het spel door in te loggen met je Facebook-account, of wat had je gedacht!? Hierdoor nodig je makkelijk en snel vrienden uit om te spelen. Je kan ook een willekeurig spel starten tegen een onbekende.

Wordbase is gratis beschikbaar in de App Store. De gratis versie laat je toe twee spelletjes tegelijk te spelen. Wil je meer dan twee spelletjes tegelijk dan kan je upgraden naar de volledige versie voor € 2,99.

 

Wordbase WordbaseWordbaseWordbaseWordbaseWordbaseWordbase

About the Author /

euvrard.y@gmail.com

Bachelor Sportmanagement | Student Toegepaste Informatica | Voetballer | Mail: yannick@applevlaanderen.be

Wat is jouw mening?...