Back

Wat mogen we verwachten van de Keynote op woensdag 9 september

Binnen vier dagen is het weer zover, de iPhone Keynote. De keynote zal doorgaan op woensdag 9 september in het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco. Er zal veel meer dan enkel een nieuwe iPhone worden voorgesteld en daarom zetten we hier alles wat we kunnen verwachten even op een rijtje.

iPhone_6_PLUS_in-hand-with-5s

iPhone 6s

Zoals de gewoonte met de september Keynotes zal Apple’s nieuwste iPhone centraal staan. De iPhone 6s zal zoals gebruikelijk met s-versies geen volledige facelift krijgen maar gewoon interne verbeteringen en nieuwe features. Sinds begin dit jaar zijn er heel wat geruchten geweest en de twee nieuwigheden die steeds weer opdoken in de geruchten (en later ook in gelekte foto’s) waren het Force Touch display en het 2GB RAM geheugen. Het chassis van de iPhone zal verstevigd worden om de infameuze “bend gate” tegen te gaan. Alles wat we tot nu toe weten kan je hier lezen.

Apple TV

Vele Apple fans hopen dat 2015 eindelijk het jaar voor de Apple TV wordt, de Cupertino tech reus zal na drie jaar hun set top box een welverdiende update geven als voorbereiding op Apple’s eigen TV dienst. Alles wat we al weten over de Apple TV kan je hier vinden.

iPad-Pro-concept

iPad Pro 12″

De iPad Pro zou beschikken over een 12 inch scherm uitgerust met Force Touch en een special ontworpen touch pen. De iPad Pro is vooral gericht naar de bedrijfswereld  en zal in het premium segment van de iPad line-up worden geplaatst. Hoewel er nog niet veel geweten is over de nieuwe iPad dook hij recent al op in analyse gegevens9to5Mac meldt dat de iPad voorgesteld zal worden op 9 september en later dit jaar (pre-order in oktober en verkoop in november) verkrijgbaar zal zijn. De iPad pro zal waarschijnlijk naast de lightning connector ook nog een USB C poort krijgen en zal bij de lancering draaien op iOS 9.1.

iOS9

iOS 9

De nieuwste iteratie van Apple’s mobiele besturingssysteem werd enkele maanden geleden tijdens WWDC al voorgesteld. iOS 9 zal er lichtjes anders uitzien dan iOS 7 en 8 en introduceert Siri Suggestions, hiermee leert je iPhone je gewoontes en krijgt de zoekfunctie zijn oude plaats op het startscherm terug. De update zal waarschijnlijk beschikbaar zijn kort na de Keynote voor iPad (2 of nieuwer) en iPhone (4s of nieuwer), de iPhone 6s zal vanaf lancering beschikken over iOS 9.

De locatie van de Keynote is het Bill Graham Civic Auditorium, dit is een arena/concert hal en was tot 1971 de thuis basis van de Golden State Warriors basketbalploeg. Apple is sinds gisteren druk bezig de arena klaar te maken voor de keynote met de gebruikelijke decoraties. De zaal waarin de Keynote zal plaatsvinden is ook bijna twee keer zo groot als het Yerba Buene Centre waar Apple meestal de iPhone Keynotes organiseert. De Keynote kan je bij ons volgen op onze live blog en voor degenen die zo’n Keynote eens willen meemaken kan je terecht bij de live stream op de Amerikaanse Apple Event site.

About the Author /

jan_vervloet@me.com

18, from the middle of nowhere, al vele jaren steevast geïnteresseerd in technologie. "If you can't love yourself, how in the hell you gonna love somebody else?" -Ru

Wat is jouw mening?...