Back

iPad Pro met stylus en usb-poort

Apple werkt aan een grotere iPad die over een aantal nieuwe mogelijkheden zal beschikken. AppleInsider ontdekte dat deze nieuwe iPad zou uitgerust zijn met een totaal nieuwe Bluetooth stylus, een drukgevoelig scherm, ondersteuning voor Force Touch input en een USB-C poort.

AppleInsider meldt op basis van een bron die op de hoogte is van de plannen van Apple dat Apple momenteel werkt aan de iPad Pro. De laatste weken duiken er steeds meer geruchten op over de iPad Pro, die met een scherm van 12,9 inch zou beschikken over een aanzienlijk groter scherm dan de iPad Air 2 (schermgrootte 9,7 inch).

iPad Pro stylus

ipad-stylus-adobe-16x9Over de lanceringsdatum van de iPad Pro tasten we voorlopig nog in het duister maar beetje bij beetje komen we meer te weten over de mogelijkheden van de Apple-tablet. De iPad Pro zou beschikken over NFC-mogelijkheid (Near Field Communication) waardoor de gebruiker bepaalde accessoires draadloos zou kunnen koppelen. NFC zou het bijvoorbeeld mogelijk maken om de iPad Pro te gebruiken als een ontvangstterminal voor betalingen met Apple Pay.

Apple zou een drukgevoelige stylisten ontwikkelen waarmee je de iPad zou kunnen bedienen en schetsen zou kunnen maken. Eerdere geruchten hadden gemeld dat de iPad Pro stylus apart verkocht zou worden maar AppleInsider beweert dat de pen ingebouwd zou worden in de behuizing van de iPad zelf.

USB-C poort

51YJ2MlLg8L._SX425_Hoogstwaarschijnlijk voorziet Apple aan de onderzijde van de nieuwe iPad een USB-C poort, die compatibel zou zijn met meerdere apparaten en accessoires. Als deze geruchten kloppen, zou het met de iPad Pro een stuk makkelijker zijn om bijvoorbeeld met behulp van een usb-stick het opslaggeheugen te verhogen. Het is helemaal nog niet zeker of deze poort de Lightning-connector zal vervangen. Op gelekte foto’s van de iPad Pro zijn twee uitsparingen voor poorten voorzien. Als de iPad Pro zou beschikken over een USB-C poort en een Lightning-poort zou de gebruiker beschikken over 2 poorten.

Betere touchscreen

AppleInsider meldt ook dat de iPad Pro dankzij de Force Touch zou beschikken over een verbeterd touchscreen. Force Touch, een techniek die ondertussen reeds gebruikt wordt op de nieuwste MacBooks en op de Apple Watch, kan lichte aanrakingen van het scherm onderscheiden van hardere aanrakingen. Hierdoor kan je bepaalde acties gemakkelijker uitvoeren.

chip-A9-610x343Processor

Nog volgens AppleInsider zal de iPad Pro uitgerust zijn met de A9-chip, de nieuwste mobiele processor van Apple. Deze chip is een verbeterde versie van de A8-chip die gebruikt wordt in de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Over het opslag- en werkgeheugen in de iPad Pro wordt momenteel nog met geen woord gerept.

About the Author /

luc.aud@pandora.be

Ik ben bezeten door alles wat met ICT en multimedia te maken heeft. Apple-producten liggen bij mij in de bovenste schuif vanwege hun degelijkheid en betrouwbaarheid.

Wat is jouw mening?...