Apple Nieuws Vlaanderen

Home Review Review: dbrand-skins voor iPhone en MacBook Pro

dbrand

Ik kan onmogelijk de enige zijn die het jammer vindt dat Apple geen zwarte MacBook Pro‘s maakt, laat staan volledig zwarte iPhones. Er zijn echter oplossingen, sommige zijn al wat kostelijker dan andere. Colorware haalt je toestel volledig uit mekaar en geeft het een nieuw lakje verf. Dit kost echter voor veel mensen (waaronder ik) veel te veel. Een andere oplossing zijn de zogenaamde skins. En als we over skins praten, kunnen we de naam dbrand niet achterwege laten.

Een skin is de ideale oplossing voor diegenen die geen dikke case willen dragen maar toch een bescherming willen aanbrengen op hun toestel. Een skin zal je toestel beschermen tegen krassen zonder extra gewicht of dikte aan je apparaat toe te voegen.

Dbrand is de marktleider in skins voor smartphones, computer, gameconsoles, smartwatches en sinds kort zelf hoofdtelefoons. De skins zijn gemaakt uit de alom bekende Authentic 3M-tapes. Dit zorgt ervoor dat er geen resten achterblijven op je toestel, en dat de skins een zeer hoge kwaliteit bieden, zodat ze lang meegaan en makkelijk aan te brengen zijn.

De precisie die in deze skins zit is ongelooflijk. dbrand claimt dan ook dat zij de meest precieze uitsnede hebben, iets wat ik zeker kan geloven. Elk onderdeeltje van je iPhone is op de halve millimeter correct uitgesneden, en als ze correct aangebracht werden, zorgt dit dus ook voor een indrukwekkend resultaat.

 

Op mijn MacBook Pro koos ik voor de ‘Black Leather-look’. Zoals de naam vertelt is dit een skin die oogt als zwart leer en ook zo aanvoelt. Hieronder zie je hoe het oogt en hoe nauwkeurig de uitsnedes zijn. Leuk is ook de uitsnede voor het Apple-logo zodat dit nog steeds oplicht.

 

Een vriend van me koos voor zijn iPhone 6 voor een mix van ‘Matte Black’ en ‘Red’. Hierbij is het aanbrengen iets moeilijker dan bij een MacBook, door de grootte van het device en door de bedekking van de randen.

 

Hoe gaat het in z’n werk?

 1. Je skin samenstellen en bestellen op dbrand.com: op www.dbrand.com kan je voor elk toestel die ze aanbieden een gepersonaliseerde skin samenstellen. Een skin voor je MacBook Pro bestaat uit 3 stukken; Top, Bottom, en Trackpad. Ik koos voor een skin zonder Trackpad en Black Leather Top & Bottom. Deze combinatie kostte me inclusief BTW en verzending (vanuit Toronto, USA) ongeveer €50. Niet goedkoop maar het resultaat mag er zeker zijn. De iPhone die hier boven afgebeeld staat is uitgedost met een skin bestaande uit ‘Matte Black’ voor de voor- & achterkant, en ‘True Color Red’ voor de boven- en onderkant. Deze combinatie kost €25, inclusief BTW en verzending.
 2. Je skin wordt geleverd: De verzending gebeurt via de standaard post en bevat dus geen traceercode om je pakketje te volgen. Je ontvangt je skins in een witte envelop met een harde karton om schade tegen te gaan. De site belooft een leveringstermijn van 7-14 werkdagen. Ik kreeg mijn skin na 8 dagen wachten en de skin voor de iPhone duurde 12 dagen. Bij deze bestelling werd echter eerst een fout adres ingegeven dus dit moest via mail gewijzigd worden.
 3. Voorbereidend werk: Surf naar deze link en ga op zoek naar de installatievideo voor jouw apparaat. Deze video zal je voor jouw specifiek apparaat tonen hoe je stap voor stap een skin aanbrengt op de correcte manier. Zorg ervoor dat je toestel proper is door met een doekje al het stof, vuil en vingerafrukken te verwijderen.
 4. Aanbrengen van je skin: Deze stap is voor elk toestel anders, je ziet in de installatie-video hoe je dit doet. Aarzel niet om je skin opnieuw en opnieuw aan te brengen als deze niet perfect uitgelijnd is. Voor deze stap heb je bij de meeste toestellen ook een haardroger nodig om de skin te vormen naar de hoeken en rondingen.
 5. Geniet van je skin: De iPhone 6(s) en vooral de iPhone 6(s) Plus zijn zeer gladde toestellen die zonder case niet makkelijk stevig in de hand liggen. Een skin voegt heel wat grip toe. Daarnaast beschermt een skin je toestel tegen krassen. Hou je ook vast voor de vragen en positieve opmerkingen die je zal krijgen als je ermee buiten komt!
5 reacties Op dit bericht
 1. nog geen MBP maar wel de skin al besteld, samen met enen voor mijn iphone 6.
  Nu 24u actie van – 25%
  53.85 dollar betaald.
  Nu moet ik wel de MBP gaan halen, want het nieuw model zal wellicht iets anders zijn van model.

  • Dag Jonas,
   Blij dat je overtuigd bent en een skin van dbrand hebt gekozen! Inderdaad is zo’n skin zeer modelspecifiek en zal je dus voor jouw exacte model MacBook Pro een skin nodig hebben. Een skin voor een iPhone 6 zal bijvoorbeeld niet passen op een iPhone 6s.
   Groetjes Wouter

Wat is jouw mening?...