Apple Nieuws Vlaanderen

Home Gerucht iPad-cases geven een eerste indruk van de iPad Air 3

iPad Air 3 case

De iPad Air 3, die waarschijnlijk in Maart zal voorgesteld worden, zal heel wat eigenschappen van de iPad Pro meekrijgen. Zo krijgt hij waarschijnlijk ook 4 speakers, een LED-flitser en is er een Smart Connector voor accessoires zoals een toetsenbord. Dit kunnen we afleiden uit een technische tekening die vorige week lekte en uit een reeks foto’s van een iPad-case. 

De technische tekening lekte vorige week al, en werd gedeeld op de Franse website Nowhereelse.fr. De site staat bekend door in het verleden al betrouwbare geruchten uit te brengen. Men vertelt er echter wel voorzichtig bij dat men de echtheid van de schetsen niet kan garanderen.

UPDATE: op engadget verschenen vandaag nog meer schetsen, die wijzen op hetzelfde design en afmetingen.

De foto’s van de iPad-case vertellen ons dat de iPad een flitser zal hebben en vier speakers. Verder is er ook duidelijk een uitsparing te zien waarin perfect een Smart-Connector zou passen, iets wat niet te zien is op de bovenstaande schetsen. De cases zijn te vinden op een Chinese website voor extreem lage prijzen.

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we in de Air 3 ook de technologie uit de 5K-iMac die we ook vinden in de iPad Pro en die ervoor zorgt dat de kleuren overal op het scherm gelijk worden weergeven en die via variabele refresh-rates batterij bespaart als het beeld op de iPad stil staat.

De camera krijgt dus ook een LED-flash, en zal misschien ook de 12-MegaPixel sensor van de iPhone 6s meekrijgen. Verder verwachten we dat de iPad Air 3 een upgrade krijgt naar 4 GB RAM-geheugen (zoals de iPad Pro), en een A9-processor zoals de iPhone 6s of zelf een A9X zoals de iPad Pro.

Volgens DigiTimes zal deze iPad zelf een scherm met 4K-resolutie bevatten, iets wat we toch betwijfelen, gezien de recente iPad Pro “slechts” een resolutie van 2732 x 2048 pixels bevat, wat al zorgt voor een haarscherp beeld bij 264 pixels per inch. Ook 3D-Touch zien we nog niet meteen in de iPad verschijnen. Mogelijks zal de Apple Pencil wel ondersteuning krijgen zodat je niet de iPad Pro hoeft te kopen.

De nieuwe iPad wordt naar alle waarschijnlijkheid voorgesteld in maart, samen met een kleinere iPhone, vernieuwde Apple Watch en vernieuwde MacBook’s. Het is al sinds oktober 2014 geleden dat Apple de iPad Air een update gaf.

Wat hoop jij te zien in de nieuwe tablet?

Wat is jouw mening?...