Apple Nieuws Vlaanderen

Home Gerucht Apple Watch 2 event in maart 2016 met iPhone 6c en vernieuwde...

Apple Watch event

Volgens bronnen met kennis van zaken plant Apple op dit moment een evenement in maart 2016. Op dit evenement zou Apple de Apple Watch 2 en mogelijk de iPhone 6c presenteren. De opvolger van de originele Apple Watch zou dan in April te verkrijgen zijn, ongeveer een jaar na de eerste Apple Watch.

Apple is al langer dan vandaag bezig met de ontwikkeling van toekomstige Apple Watch modellen. Volgens geruchten komt er in de Apple Watch 2 een FaceTime-camera en wordt hij veel onafhankelijker van je iPhone. Ook zou hij meer functies hebben wat de gezondheid-app betreft, en doordat er gebruik gemaakt wordt van een dunner OLED-scherm is er meer plaats voor batterij. Of al deze functies al te vinden zullen zijn in de tweede Apple Watch is absoluut nog niet zeker, maar dat de Apple Watch 2 komt, is al bevestigd door Barry Lam, CEO van Quanta, het bedrijf die de eerste Apple Watch produceert. Hij vertelde dat ze al druk bezig zijn met de voorbereidingen. Een officiële aankondiging van Apple is er echter nog niet.

 

De eerste Apple Watch werd op 9 september 2014 door Apple voorgesteld met de alom bekende ‘One more thing’. Het duurde echter nog tot 10 april voor de eerste pre-orders konden worden geplaatst in de VS. Op 24 april kwam hij dan eindelijk officieel in de winkelrekken. April lijkt dus inderdaad een logische datum voor de release van de Apple Watch 2.

Apple zal op het evenement niet enkel de Apple Watch 2 voorstellen, maar mogelijk ook de iPhone 6c. Er waren al langer geruchten dat er een iPhone 6c aankomt begin volgend jaar, dus maart is opnieuw een logische datum. De iPhone 6c bevat waarschijnlijk een 4-inch scherm, de A9 chip uit de iPhone 6s, NFC voor Apple Pay, Bluetooth 4.1, Touch ID ( geen Touch ID 2) en geen 3D-Touch. Ook zou de ‘goedkopere’ iPhone de camera uit de iPhone 6 bevatten, en dus niet de verbeterde camera uit de 6s. De iPhone 6c zou een metalen behuizing hebben en in verschillende kleuropties verkrijgbaar zijn. De iPhone 6c neemt dan de plaats van de 5s over in het huidige iPhone-gamma.

Ook mogelijk is dit Apple de MacBook Pro zal updaten, waardoor hij gebruik zal maken van de nieuwe SkyLake processors van Intel. Ook USB-C en Thunderbolt 3 staan in de geruchenlijst voor de nieuwe MacBook Pro.

 

Uiteraard zijn dit allemaal geruchten en kunnen we pas zeker zijn eens Apple aankondigingen doet, maar de kans dat dit realiteit wordt is wel zeer groot.

Wat is jouw mening?...