Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple software Apple brengt updates uit voor iOS, OS X, WatchOS en tvOS

Apple heeft vanavond  updates uitgebracht voor elk OS dat ze hebben. Zowel iOS, OS X, watchOS als tvOS kregen vandaag een update mee. Wat is er nu allemaal nieuw, en hoe moet ik updaten?

Wat is er nieuw in iOS 9.2?

iOS 9.2 brengt geen nieuwe functies, maar vooral verbeteringen. Deze verbeteringen bevinden zich in de Safari Web Controller, dit gebruikt iOS om websites te tonen binnen apps zonder echt Safari te openen. Verder zijn er verbeteringen in Apple Music, onder andere in afspeellijsten en iCloud Music Library. Ook problemen met Mail werden opgelost en zijn er nieuwe 3D-Touch functies te vinden. Verder is Siri nu ook in Arabisch beschikbaar,werkt Touch ID 2 veel vlotter en is 3D-Touch op de 6s Plus een stuk vloeiender geworden (eindelijk). Als je nog meer wilt weten kan je altijd de releasenotes lezen. Deze vind je (als je nog niet hebt geüpdatet) onder Instellingen > Algemeen > Software-update > Meer informatie.

Hoe updaten?

Zoals bij elke update van iOS heb je twee opties

 Via iTunes op je computer

 1. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van iTunes hebt.
 2. Sluit je iOS-apparaat aan op je computer via de Lightning-kabel.
 3. Open iTunes en selecteer linksboven het icoontje van je apparaat.
 4. Klik op ‘Overzicht’ en daarna op ‘Zoek naar update’.
 5. Klik op ‘Download en installeer’.
 6. Je iPhone zal herstarten en updaten naar de nieuwste versie van iOS.

 Via de instellingen van je iOS-apparaat

 1. Zorg ervoor dat je minstens 50% batterijlading hebt of dat je aangesloten bent op het net en zorg voor een stabiele Wi-Fi-verbinding.
 2. Tik op Instellingen > Algemeen > Software-update.
 3. Tik op ‘Download en installeer’.
 4. Tik op ‘Installeer’.
 5. Je iPhone zal herstarten en updaten naar de nieuwste versie van iOS.

 

Wat is er nieuw in OS X 10.11.2?

Deze update van OS X El Capitan bevat vooral bugfixes. De update verbetert de Wi-Fi stabiliteit, verhoogt de betrouwbaarheid bij Handoff en AirDrop, lost de problemen die sommige gebruikers ervaarden met Bluetooth-apparaten die verbinding verloren. Ook is het probleem in Mail dat ervoor zorgde dat je geen mails kon verwijderen uit je Offline Exchange account. Verder zijn nog problemen met het importeren van foto’s opgelost en is iCloud Photo Sharing verbetert op vlak van Live Photos. Als je alle details wil lezen, kan je de releasenotes van Apple raadplegen. Dit kan je doen wanneer je naar de App Store gaat onder updates en dan op meer klikt.

Hoe updaten?

Updates op je Mac doe je zoals altijd in de App Store. Je kan gewoon de App Store openen en naar updates gaan, of je kan op je Appeltje klikken linksboven op je scherm en Over deze Mac > Software-update kiezen. Eenmaal je bij updates bent, klik je op ‘Download en installeer’. Je Mac zal nu het softwarepakket downloaden en installeren. Mogelijk moet je je Apple-ID wachtwoord ingeven.

Wat is er nieuw in watchOS 2.1?

Bij deze update voor je Apple Watch zijn er nieuwe talen beschikbaar en zijn er problemen opgelost. Je Apple Watch ondersteunt nu Arabisch, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Maleis, Portugees, Tsjechisch en Vietnamees. Problemen waarbij de Agenda niet werd bijgewerkt zijn opgelost, sommige gebruikers die bij de spaarstand de tijd niet meer zagen zijn van dit probleem af, de app-symbolen worden nu steeds correct weergegeven, en apps uit de App-Store zullen nu zeker starten. Ook de instabiliteit die het wijzigen van de systeemtaal meebracht is opgelost.

Hoe updaten?

Je Apple Watch updaten doe je via de iPhone.

 1. Zorg ervoor dat je Apple Watch minstens voor 50% opgeladen is
 2. Zorg ervoor dat je iPhone verbonden is met Wi-Fi
 3. Zorg ervoor dat tijdens het proces de Apple Watch en de iPhone niet te ver uit mekaar raken, anders kunnen ze verbinding verliezen.
 4. Open de Watch-app op je iPhone.
 5. Kies Mijn Watch > Algemeen > Software-update.
 6. Voer de toegangscode in als dit u wordt gevraagd.
 7. De Apple Watch wordt nu geüpdatet. Wacht tot de Apple Watch vanzelf heropstart. Dit kan even duren.

Wat is er nieuw in tvOS 9.1?

Deze update (enkel beschikbaar voor de nieuwe Apple TV) bevat nu Siri voor Apple Music, hierdoor kan je via Siri bepaalde liedjes, afspeellijsten, artiesten of albums laten spelen op je Apple TV. Je kan ook andere vragen stellen, zoals ‘Wat was de nummer 1 in 1985?’. Deze functie is enkel nog maar beschikbaar in Engels. Verder is de Remote-app voor iOS nu ook compatibel met de nieuwe generatie Apple TV. Met deze app kan je eenvoudig tekst invoeren via het toetsenbord van je iPhone, en kan je iPhone dienen als vervanger van de standaar afstandsbediening die je bij je Apple TV krijgt.

Hoe updaten?

Op je Apple TV, ga je naar  Instellingen > Systeem > Software-updates > Update software. Download en installeer nu de update.

Wat is jouw mening?...