Back

’60 Minutes – Inside Apple’: een exclusieve kijk in het hoofdkwartier van Apple

Eind vorige week, na het uitbrengen van een aantal kleine teasers, zond de Amerikaanse zender CBS een exclusieve documentaire uit helemaal gewijd aan Apple. Nooit eerder gaf Apple zo’n uitgebreide blik op hun interne werking en hoe ze tot de producten komen die wij dagelijks gebruiken.

De documentairereeks ’60 Minutes’ kwam dus vorige week met een episode getiteld ‘Inside Apple’. Deze aflevering werd volledig met de medewerking van Apple gemaakt. Er zijn dan ook heel wat executives te zien in de documentaire. Jonathan Ive, Angela Ahrendts, Eddy Cue en vele anderen passeren de revue. CEO Tim Cook kan natuurlijk ook niet ontbreken.

In de documentaire komen een heleboel uiteenlopende onderwerpen aan bod. Privacy en nationale veiligheid zijn een hot topic, dit kwam sowieso het afgelopen jaar vaak aan bod in de media, denk maar aan het NSA-schandaal. Ook de werkomstandigheden waarin de arbeiders in China zich bevinden worden aangekaart en toegelicht.

Het hoogtepunt uit de documentaire zou wel eens het bezoek aan het top secret design lab van designer Jony Ive kunnen zijn. Ook hij wordt uitgebreid geïnterviewd en gevolgd. Zo krijgt de kijker een exclusieve blik op hoe Apple zijn producten ontwikkeld. Opvallend en tevens ook te verwachten is dat er zeer veel overdekt is in het design lab, dit uiteraard om huidige prototypes en nog niet uitgebrachte producten verborgen te houden.

’60 Minutes: Inside Apple’ is een must-watch voor elke Apple fan. De exclusieve kijk binnen Apple geeft ons meer duidelijkheid over hoe de ideeën achter de producten die we dagelijks gebruiken tot stand komen, en wat we van Apple in de toekomst nog kunnen verwachten.

DEEL 1

DEEL 2

About the Author /

eliasvdb8@gmail.com

Software Developer - Kempenaar - Apple addict - Gamer - Internet Junkie

Reactie (1)

  • Peter

    30 december 2015

    Hoe kan je deze docu in België bekijken?

Wat is jouw mening?...