Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Premium Resellers Switch wordt grootste Premium Reseller na overname Easy-M

De Apple Store in Brussel heeft ondertussen haar eerste verjaardag achter de rug. In het prachtige gebouw in Brussel is de eerste Belgische Apple Store gevestigd. Na de komst van deze eerste Apple Store voelden de Premium Resellers ongetwijfeld de hete adem van Apple in hun nek. De welbekende Premium Reseller Switch nam afgelopen weken een grote stap om te blijven concurreren met de officiële Apple Stores.

Switch neemt concurrent Easy-M over, zo kondigde het bedrijf zelf aan op haar website. Switch wordt hiermee meteen de grootste Premium Reseller in heel België. Switch was tot nu toe enkel actief in Vlaanderen, maar door de overname zal Switch eveneens winkels in Brussel en Wallonië onder haar hoede krijgen. In totaal zullen er 32 Switch winkels te vinden zijn over heel België, verder zal Switch ook in totaal 300 werknemers in dienst hebben.

Rik Vrancken, CEO van Switch, geeft aan dat Switch met deze aankoop een grote stap zet. Een overname leek ook de enige optie om snel te kunnen groeien.

Het aantal winkels voor Apple-producten in België heeft zijn top bereikt. Als je in de particuliere markt nog wil groeien, kan dat alleen nog via overnames.

– Rik Vrancken, CEO Switch

Switch wil door middel van deze overname ook meer inzetten op B2B. Er is veel veel vraag naar ondersteuning bij het opzetten van een Apple infrastructuur bij scholen en bedrijven. Door over heel België aanwezig te zijn zal Switch hier beter op kunnen inspelen. Ook het Switch Restore concept zal verder verspreid worden. Via deze service kunnen klanten tweedehands toestellen kopen en verkopen.

De hoofdzetel van Switch blijft op de Noorderlaan in Antwerpen. Het hoofdkwartier was hier reeds gevestigd en daarnaast bevindt er zich ook een grote winkel en een service center.

Apple zal in de toekomst ongetwijfeld meer officiële Apple Stores openen in België. Mogelijke locaties die eerder al werden genoemd zijn Gent en Antwerpen. Met deze overname van Easy-M stuurt Switch een duidelijk signaal uit dat ze de uitdaging aangaan en willen concurreren met Apple, vooral op vlak van ondersteuning en service.

Wat is jouw mening?...