Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPad Apple kondigt iPad Air 2 en iPad mini 3 aan

Apple kondigde vandaag de nieuwste generatie iPads aan. Tim Cook en co maken hiermee een iPad die nog beter werkt en dunner is dan de vorige generatie. Zo volgt de iPad zichzelf op als beste tablet ter wereld.

Design

Het design van de tablet blijft gelijkaardig aan de vorige generatie, maar vanaf nu is ook een gouden optie beschikbaar naast zilver en spacegrijs. De tablet is maar liefst 18 procent dunner dan de vorige generatie iPad Air en is nu 6,1 mm dik. Dat is dunner dan een potlood! Hierdoor kan je 2 van deze nieuwe tablets op elkaar plaatsen, waarbij hun gezamenlijke dikte nog steeds kleiner is dan de dikte van de originele iPad.

Dunner dan ooit

Dunner dan ooit

Hardware

Het Retina-scherm is nog maar eens verbeterd. Zo is de reflectie van het scherm enorm verminderd waardoor onder andere buiten gebruik maken van de iPad nog aangenamer is. Wi-Fi krijgt een vernieuwing waardoor surfen nog sneller kan. Ook krijgt de iPad Air 2 een nieuwe A8X-processor met zich mee voor de beste performance ooit.

De camera kreeg ook een enorme boost. De nieuwe iSight camera heeft 8MP, 1.12 micron pixels, f2.4, en maakt 1080p HD videos. Ook het maken van slo-mo video’s is nu mogelijk op de iPad.

De nieuwe camera

Zoals verwacht bevat de home-knop van de iPad Air 2 nu ook een Touch ID, zoals al in de nieuwste iPhones te vinden is. Daardoor is de Apple Pay-functionaliteit ook bruikbaar op de nieuwste iPads, maar enkel bij online shoppen. Zelfs met alle verbeteringen in de iPad Air 2, blijft een batterijduur van 10 uur behouden.

Nieuwe hardware

Nieuwe hardware

iPad mini 3

De iPad mini krijgt ook een verversing. Zo krijgt deze tablet een Touch ID net zoals z’n grote broer. Ook hiervan is een gouden versie beschikbaar. De camera krijgt 5 megapixels.

Prijs en beschikbaarheid

De iPad Air 2 is te koop vanaf €499 voor het Wi-Fi model met 16GB, voor een Wi-Fi + cellular versie betaal je €619. De iPad mini 3 start vanaf €399 voor de Wi-Fi uitvoering met 16GB en €519 voor de cellular versie.

iPad

Vorige generaties van de iPads worden zoals gewoonlijk €100 verlaagd in prijs. De eerste-generatie iPad mini blijft verrassend genoeg ook nog te koop. Die daalt €100 in prijs en wordt zo de goedkoopste iPad ooit. Voor elk budget is er nu wel een iPad beschikbaar.

De iPad Air 2 en iPad mini 3 zullen volgende week beschikbaar worden gesteld aan het publiek en zijn vanaf 17 oktober te bestellen.

Wat is jouw mening?...