Apple Nieuws Vlaanderen

Home Hardware 2GB RAM-geheugen voor de iPad Air 2?

Komende donderdag worden nieuwe iPads verwacht op Apple’s media-event. De iPad Air 2 zou volgens geruchten een A8-chip, Retina HD-scherm en Touch ID meekrijgen, en een recent opgedoken foto doet vermoeden dat Apple’s nieuwste tabletgeneratie een RAM-geheugen zal bevatten van maar liefst 2GB.

GeekBar, een Apple service provider, deelde een foto online waarop een chip te zien is. Het zou gaan over een 2GB Elpida RAM module voor de iPad Air 2. De chip heeft een gelijkaardig design als de 1GB RAM-chip die in de eerste generatie iPad Air te vinden is. Deze foto geeft meer geloofwaardigheid aan een eerder gerucht over een RAM-upgrade voor de nieuwste iPads. Maar GeekBar heeft niet echt een geschiedenis met Apple-lekken, de betrouwbaarheid van deze foto is dus nog steeds moeilijk in te schatten.

2GB RAM voor de iPad Air 2

Sinds de lancering van de iPad 3 bleef Apple steeds bij een RAM-geheugen van 1 gigabyte steken. Waarschijnlijk speelden kostprijs en batterijduur een rol bij deze beslissing. Maar nu zou Apple toch kiezen voor 2GB om iOS 8 zo efficiënt mogelijk op de iPad Air 2 te laten draaien. Ook wordt al een lange tijd gesproken over Apple’s plannen om split-screen multitasking toe te voegen aan de nieuwe iPads. Een verbeterde RAM-chip zou daarvoor dus wel handig zijn.

Wat is jouw mening?...