Back

Elke nieuwe iPhone en iPad in 2014 zal Touch ID met zich meedragen

Apple begon eind vorig jaar met het implementeren van een Touch ID in de toen aangekondigde iPhone 5s. Even later werden op Apple’s special event in oktober nieuwe iPads voorgesteld, maar die kregen toch nog geen gelijkaardige vingerafdruksensor ingebouwd, tegen meerdere geruchten in. Daar zou dit jaar verandering in komen. Er wordt verwacht dat Apple een Touch ID zal inbouwen in elke nieuwe iPad en iPhone die dit jaar zal worden aangekondigd.

Volgens KGI Securities analist Ming-Chi Kuo zal de sensor ingebouwd worden in de toekomstige versies van de iPad Air, iPad mini en de iPhone. Daar zou de vaak vergeten iPod dus uit de boot vallen. Enorme verkoopaantallen van deze nieuwe iOS-toestellen zullen voor een enorme stijging in de wereldwijde aankoop van Touch ID componenten zorgen. Zo zal de hoeveelheid geleverde sensoren in 2014 maar liefst 120 miljoen stuks bedragen. Dat is veel hoger dan de 36 miljoen Touch ID’s die vorig jaar werden geproduceerd, maar nog een pak lager dan de voorspelde 233 miljoen sensoren die zullen worden geproduceerd in 2015.

De analist steunt ook op een stukje code dat ongeveer een maand geleden werd gevonden in het recent uitgebrachte iOS 7.1. De code duidt op een nog niet aangekondigde iPad-implementatie voor de Touch ID. Doordat momenteel enkel de iPhone 5s deze vingerafdruk-technologie ingebouwd heeft, lijkt deze vernoeming in iOS 7.1 dus een sterk bewijs voor de implementatie van de techniek in nieuwe iPads.

Apple zal voor de toekomstige Touch ID ook een nieuwe soort chemicaliën gebruiken die de duurzaamheid van de sensor een enorme boost kunnen geven. Net zoals bij de huidige Touch ID het geval is, zullen Apple’s toekomstige vingerafdruksensoren waarschijnlijk nog steeds door Taiwan Semiconductor Manufactoring Co. geproduceerd worden.

About the Author /

glen.b@hotmail.be

 fanboy - game designer - music lover - reddit addict

Wat is jouw mening?...