Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Hour of Code voor kinderen in Apple Store Brussel

Volgende week van 7 tot en met 13 december is het ‘Computer Science Education Week’. Apple steunt Code.org door wereldwijd in Apple Stores ‘Hour of Code’ workshops en andere speciale evenementen te organiseren voor kinderen, ook in de Belgische Apple Store.

Hour of Code workshops

De door Apple georganiseerde ‘Hour of Code’ workshops zijn speciaal op maat gemaakt voor kinderen, deelnemen is gratis en kan vanaf de leeftijd van zes jaar. Het doel van de workshop is kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met het programmeren op de computer. Een uur lang leren ze de beginselen van het programmeren, in combinatie met leuke opdrachten van Code.org.x

Apple Store Brussel

Ook in België kan je met je kinderen terecht om deel te nemen aan één van de workshops, op 9 en 10 december in de Apple Store in Brussel. De workshops worden georganiseerd in twee talen, zowel voor de Franstalige als de Nederlandstalige leerlingen.

  • Op woensdag 9 december is er een Nederlandstalige workshop om 15:30 uur en op donderdag 10 december om 17:30 uur.
  • De Franstalige workshop is op woensdag 9 december om 12:30 uur en 14:00 uur en donderdag 10 december om 16:00 uur.

Inschrijven kan op de website van Apple, waar op een speciale paginaJacki Rossi meer informatie over de Computer Science Education Week te vinden is.

Ook aan de ouders van de kinderen is er gedacht, want zij kunnen op woensdag 9 december om 17:00 uur komen luisteren naar Jacqueline Rossi. Dit is een jonge tiener die de app J’s Flashcards heeft helpen ontwikkelen, een app om leerlingen te helpen hun woordenschat uit te breiden en te oefenen. Jacqueline bespreekt de ontwikkeling van deze educatieve app en vertelt hoe die je op gestandaardiseerde toetsen kan voorbereiden.

 

1 reactie Op dit bericht

Wat is jouw mening?...