Back

Review: Apple Watch bandjes

De eindejaarsperiode komt er aan, en als we de analisten mogen geloven wordt de Apple Watch het cadeautje dat we het meest onder de boom gaan vinden. Of misschien heb je al een Apple Watch en ben je opzoek naar het ideale accessoire, wij hebben er een aantal getest.

 

Apple Watch Classic Stainless Steel strap

Stainless Steel Strap De Apple Watch Classic Stainless Steel strap is een stalen bandje gemaakt voor de Apple Watch, die als twee druppels water lijkt op de officiële Apple Milanese loop.

Deze Apple Watch strap van Olixar is de ideale oplossing voor degene die de officiale milanese loop te prijzig vinden, maar wel een soortgelijk design rond hun pols willen hebben. De strap is beschikbaar in zowel 38mm, als 42mm en kost €28,99 bij MobileFun.

Waar zitten de verschillen met de officiële Apple Milanese loop?

De strap komt zonder adapter. Dit wil zeggen dat (indien je er nog geen hebt) je een extra bandjes adapter set moet bijkopen. Dergelijke set van Olixarscrew set kost zo’n €21,49.

Naast de afwezigheid van een adaptor is ook het kliksysteem dat beide uiteinden van de straps met elkaar verbindt verschillend van de officiële milanese loop. Waar de milanese loop beide uiteinden magnetisch met elkaar verbindt, werkt Olixar met een kliksysteem waar je eerst het ene uiteinde in het andere haakt en vervolgens bevestigt met een kleine klik. Eenmaal je de werking van het systeem doorhebt is het zeer gemakkelijk jouw Apple Watch aan en uit te doen. Echter is niet eenvoudig het kliksysteem op de strap te verschuiven naar een ander formaat, waardoor je Apple Watch voor andere mensen waarschijnlijk niet zal passen. Je merkt aan het design dat het niet de bedoeling is dat je op dagelijkse basis de lengte van jouw bandje aanpast.

Stainless steel

kliksysteemDe adapters van Olixar zijn vervaardigt uit Stainless steel, net zoals de strap zelf. Deze aansluiting past perfect bij een Apple Watch van stainless steel, maar indien je er een Sport-model op aansluit zal er een duidelijk kleurverschil zichtbaar zijn tussen het aluminium van de Watch en het stainless steel van de strap.

 

 

 

Positief:

 • prijs/kwaliteit zeer goed
 • uit sterk/stevig materiaal vervaardigt
 • mooi / tijdloos design
 • past perfect bij een stainless steel Apple Watch

Negatief:

 • geen adapters standaard bijgeleverd
 • bevestiging rond de pols is moeilijk aan te passen naar ander formaat

Conclusie:

Deze Apple Watch strap van Olixer is de ideale oplossing voor degene die de Apple Milanese loop te prijzig vinden, maar wel dezelfde uitstraling rond hun pols willen creëren. Het enige nadeel is dat het kliksysteem vrij stroef werkt om te herstellen naar een ander formaat. Indien je al een adapter hebt, is dit een zeer goedkoop en degelijk alternatief op de Apple milanese loop. Het design is tijdloos en prachtig afgewerkt.

 

Apple Watch Zwart lederen Sport Strap van Fab Straps

Zwart lederen Apple Watch StrapAls je het ons vraagt is dit een van de mooiste lederen bandjes verkrijgbaar op de markt voor een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Dit zwart lederen bandje met witte stiksels wordt geproduceerd in Europa meer bepaald in Frankrijk en wordt verdeeld door bandsforwatches.com.

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Meteen wanneer je dit lederen bandje in handen neemt voel je dat de kwaliteit goed zit. Het leder voelt degelijk aan en ziet er heel mooi uit, je voelt meteen dat het om kwaliteitsleder gaat. De bandjes zijn geleverd met adapter voor de Apple Watch,new_spring_adapters_ef4a1bf5-63d0-42c8-a276-4fb5718de25f_1024x1024 bij het bestellen kan je kiezen tussen een zilveren adapter of een Space grijze adapter, je kan het bandje dus dragen op zowel een zilveren Apple Watch of de Space grijze. Het materiaal gebruikt voor de adapter is metaal waardoor de adapter eerder geschikt is voor een stalen Apple Watch, echter kan je hem ook perfect gebruiken op een Apple Watch Sport, daar is er wel een minimaal kleur verschil op te merken.

Wie een Apple Watch Sport heeft zal al ervaren hebben dat na een dagje rondlopen met het meegeleverde sportbandje er wat lichte irritatie kan ontstaan. Met dit lederen bandje is dat verleden tijd. Het bandje is bijzonder aangenaam om dragen, en je huid gaat er ook minder van zweten. Wat ons betreft is dit bandje een absolute aanrader!

Dit bandje is te koop bij bandsforwatches.com voor € 67,99 (38mm Apple Watch) en € 71,99 (42mm Apple Watch)

Positief:

 • Prijs/kwaliteit zeer goed
 • Comfortabel
 • handgemaakt in Frankrijk, Europees product
 • Geleverd met Apple Watch Adapters

Negatief

 • Ondanks de goede prijs/kwaliteit, kan € 67,99 voor velen te veel zijn
 • Gesp vertoont snel krasjes

Conclusie:

De zwart lederen Sport Strap van Fab Straps is niet alleen een mooi bandje voor je Apple Watch, het is comfortabel en kwaliteitsvol. Het is moeilijk een negatief punt te vinden voor dit bandje, als we er dan toch eentje moeten opnoemen dan is het dat de prijs misschien wat aan de hoge kant is maar voor een echt lederen product betaal je al snel die prijs. De gesp vertoont na een goede maand gebruik we al enkele krasjes, daar kan misschien nog aan gewerkt worden. Dit bandje en nog andere mooie lederen bandjes voor de Apple Watch kan je bestellen op deze website en nog tot eind dit jaar krijg je 10% korting met de code christmas.

Olixar Soft Silicone Apple Watch Sport Strap met Case

Wie vooral handen arbeid verricht kan wat angst hebben zijn Apple Watch te gebruiken tijdens de werkuren. Ook voor hen is er een oplossing, de Olixar Soft Silicone Apple Watch Sport Strap met Case zorgt voor een ideale bescherming  met behoud van gebruiksgemak.

Niet duur, goede bescherming

eHet bandje met beschermhoes voor de Apple Watch kost bij MobileFun € 21,49, voor die prijs kan je bijna geen miskoop doen, het bandje doet wat het moet doen en is gemaakt uit dezelfde silicone als het officiële Sport bandje van Apple. Toch is er een verschil op te merken, de kwaliteit voelt minder degelijk aan als  het sportbandje van Apple. Het scherm blijft ondanks de redelijk dikke hoes er omheen goed bedienbaar, de bediening van de digital crown daarentegen is wat moeilijker en vraagt wat gewenning.

Net zoals bij het gewone sport bandje van Apple is het zo dat na een aantal uren dragen er wat irritatie kan ontstaan, waarschijnlijk is dit afhankelijk van persoon tot persoon, echt irritant wordt het echter nooit. Een belangrijk nadeel van dit bandje is dat wanneer je een dock gebruikt om je Apple Watch op te laden je het dock, door de dikke case rondom je Apple Watch, niet zal kunnen gebruiken.

Positief

 • Goedkoop
 • comfortabel
 • Apple Watch blijft bedienbaar

Negatief

 • Kwaliteit kan beter
 • kan niet met een doch opgeladen worden

Conclusie

Dit bandje met beschermhoes is een goedkope oplossing voor iemand die zijn Apple Watch goed wil beschermen. Het is niet duur en biedt voldoende bescherming en gebruiksgemak. Echter, het bandje een ganse dag dragen zouden we niet aanraden, het is echt een bandje voor tijdens de werkuren.

 

Heb je nog geen Apple Watch? Misschien win je er wel eentje met onze Apple Watch wedstrijd!

Win een Apple Watch

About the Author /

ruben.schruers@icloud.com

Sinds mijn kinderjaren was ik al helemaal weg van computers en gsm's. Design en gebruiksvriendelijkheid hebben mij altijd al geïnspireerd. Alleen producten van Apple kunnen mij bekoren en hier heb ik dan ook wel wat geld voor over. Het enige nadeel aan Apple is dat wanneer je het eenmaal hebt, je nooit meer terug wil.

Wat is jouw mening?...