Apple Nieuws Vlaanderen

Home Mac MacBook MacBook 12-inch krijgt update: Rose Gold, snellere processors, grotere batterij

NEW MACBOOK

Opvallend nieuws vandaag op de site van Apple: een heropfrissing van de MacBook line-up brengt vernieuwingen bij zowel de MacBook 12-inch als bij de MacBook Air 13″-inch.

 

MacBook 12-inch

De MacBook 12-inch is nog maar een jaar op de markt, en toch brengt Apple al de eerste grote update uit. De ultradunne compacte laptop komt met nieuwe processors, beter batterijleven en meest opvallend: toevoeging van Roségoud aan de kleurmogelijkheden. De MacBook 12-inch werd in maart 2015 voorgesteld en was opvallend vanwege het ultradunne design, het Apple-logo dat niet meer oplicht zoals bij de andere MacBooks, dezelfde kleuren als de iPhone 6 en één enkele USB-C poort.

Ondanks eerdere geruchten is deze MacBook niet Thunderbolt 3-compatibel. Hetzelfde design werd behouden, en dezelfde materialen werden gebruikt.

De oudere processors werden vervangen door Intel SkyLake processors van 1.1, 1.2 of 1.3 gHz. Ook de grafische prestaties werden zo’n 25% verbeterd. Ook de flashopslag en het RAM-geheugen werden sneller gemaakt.

Kostprijs blijft hetzelfde: de MacBook 12-inch is beschikbaar vanaf €1.449 met een 1.1 gHz-processor en 256 GB flashopslag en 8 GB RAM-geheugen. Voor €1.799 heb je een 12-inch MacBook met 1.2 gHZ-processor, 8 GB RAM-geheugen en 512 GB flashopslag. Beide modellen kunnen worden geüpgraded naar een 1.3 gHZ-processor.

 

MacBook Air 13-inch

Naast de MacBook 12-inch werd ook de iets oudere MacBook Air 13-inch geüpdatet. De laptop wordt nu standaard geleverd met 8 GB RAM in plaats van 4 GB zoals voordien.

Het 11-inch model blijft standaard bij 4GB.

Beschikbaarheid

Wanneer beide vernieuwde modellen beschikbaar zullen zijn in de Apple Store of bij APR’s is nog niet bekend. Op de site van Apple is het (op moment van schrijven) nog niet mogelijk om de nieuwe MacBooks te bestellen.

Naast Roségoud is de nieuwe 12-inch MacBook ook beschikbaar in Zilver, Spacegrijs en Goud.

Wat is jouw mening?...