Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPad iOS 8.1 beta 2 hint naar iPad met Retina HD

Developer Hamza Sood hield zich bezig met het grondig doorzoeken van de nieuwste beta-versie van iOS 8. En dat leverde enkele ontdekkingen op. Zo kwam hij te weten dat Apple van plan is een iPad uit te brengen met een Retina HD-display.

Sood vond afbeeldingen die zich in de verborgen code van iOS 8 beta 2 bevinden. Die bestanden zijn met “3x-ipad” gelabeld. Die “3x” verwijst naar schaling en suggereert dat Apple binnenkort een iPad aankondigt met een Retina HD-scherm. De afbeeldingen werden gevonden in een framework van de Klok-app in iOS. De assets met labeling “ipad” en “2x-ipad” verwijzen respectievelijk naar de oudere iPad-versie en de Retina-versie. “3x-ipad” gaat nu dus nog een stapje verder.

Afbeeldingen geoptimaliseerd voor een iPad met Retina HD

Het is niet de eerste keer dat de term Retina HD gebruikt wordt. De onlangs gelanceerde iPhone 6 en 6 Plus hebben ook een verbeterde display tegenover hun voorgangers, met dezelfde Retina HD-benaming. De huidige Retina iPad Air en iPad mini hebben een een resolutie van 2048 op 1536 pixels, waarbij de pixels een hogere dichtheid hebben bij de iPad mini. Maar over mogelijke pixeldichtheden voor de nog niet aangekondigde iPad werden nog geen geruchten opgevangen. Maar er is wel een zeer goede mogelijkheid dat de volgende iPad Air de Retina HD zal bevatten. Voor de iPad mini is de kans al wat kleiner.

Komende donderdag (16 oktober) heeft Apple een media-event gepland. Zoals altijd houdt Apple het onderwerp van de persconferentie geheim, maar de meeste geruchten hebben het over nieuwe iPad Air- en iPad mini-modellen. Die zullen dus waarschijnlijk een Retina HD-scherm met zich meekrijgen, samen met onder andere Touch ID en een A8-processor.

Wat is jouw mening?...