Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple iMac krijgt eindelijk een Retina Display

Vandaag is ‘s werelds hoogste resolutie scherm voorgesteld. Apple stelt de nieuwe iMac met Retina Display voor met een scherm van 14.7 miljoen pixels, dit is 7 keer scherper dan een standaard HD scherm.

iMac RetinaDe nieuwe iMac heeft een resolutie van 5120 x 2880 pixels en is hiermee het beste scherm dat te verkrijgen is op de markt. De iMac met Retina 5K Display wordt voorzien van een 27 inch scherm. Apple was genoodzaakt om de gehele technologie achter het beeldscherm van de iMac te herzien, hierdoor zijn ze in staat om het nieuwe Retina scherm 30 procent minder energie te laten verbruiken.

Hoewel de nieuwe iMac 4 keer meer pixels bevat dan de vorige generatie, heeft Apple niets moeten inboeten op de dikte van het beeldscherm die nog steeds slechts 5mm diep is. De iMac Retina is voorzien van een 3,5GHz core i5 processor en is voorzien van Thunderbolt 2. De nieuwe iMac is vanbinnen zeker zo geavanceerd als hij er van buiten uitziet.

De nieuwe iMac kost zo’n 2629 euro en zal vandaag nog in de Apple Store verschijnen.

3 reacties Op dit bericht
  1. Ik begrijp niet dat Apple zolang wacht om de Thunderbolt Display te vervangen. Hun missie is een totaalpakket van hard- en software aan te bieden, als een perfect samenwerkend en esthetisch geheel. Maar zij bieden professionele gebruikers (die bijvoorbeeld werken met de recente Mac Pro), en ook personen die werken met de (nu vernieuwde) Mac mini, nog steeds het oude dikke scherm aan. Wens je een extern scherm aan te sluiten op je MacBook of MacBook Air, ook dan is er enkel de oude Thunderbolt Display. Wie houdt (en tevreden is) van Apple wil toch geen scherm van een ander merk !? Maar, komt dit er of komt het er niet…? Ik kan niet goed volgen dat men opteert voor nog eens een zoveelste variant van de iMac…ipv eerst een prachtig (K4) scherm aan te bieden dat aansluit op de Mac Pro…Hier ontbreekt echt een schakel in het Apple-geheel…Ik meen dat men professionele (Mac Pro) en andere gebruikers (Mac Mini, MacBooks) zo een stuk in de kou laat staan, en begrijp dus deze piste van Apple niet. Is het iets voor een volgende keynote…?

    • @Philip: Ik begrijp je reactie en denk dat vele andere (professionele) gebruikers van dezelfde mening zijn. Het zou me verbazen moest Apple hier niets aan doen. Ik denk eerder dat ze de technologie van de nieuwe iMac met 5K Retina Display in de Thunderbolt Display gaan steken, maar voor wanneer dit zal zijn heb ik geen flauw idee.

Wat is jouw mening?...