Back

Touchpad op afstandsbediening nieuwe Apple TV

Zoals reeds eerder dit jaar werd gemeld door The New York Times zal de nieuwe Apple TV voorzien zijn van een totaal andere afstandsbediening met verbeterde functionaliteit. Hierdoor zal de afstandsbediening meer werken met aanraking.

De afstandsbediening van de Apple TV

apple-tv-remoteVolgens ingewijden (bronnen waarop The New York Times zich baseert) wordt de afstandsbediening van de Apple TV iets dikker dan de versie die nu nog gebruikt wordt. Naast 2 knoppen zou deze afstandsbediening voorzien zijn van een touchpad, waarmee gescrold kan worden.

Wanneer je de huidige afstandsbediening van de Apple TV bekijkt, lijkt het logisch dat de cirkel met de klikhoekjes verdwijnt van deze afstandsbediening om vervangen te worden door een touchpad. De gebruikers kunnen zowel met de touchpad als met aanraking navigeren door het menu van de Apple TV. Hierdoor zou het niet meer nodig zijn om telkens te klikken om bijvoorbeeld door de content van een app zoals Netflix te bladeren. Swippen wordt dus mogelijk met de nieuwste afstandsbediening van de Apple TV.

Apple Remote-app

05APPLETV-master180Momenteel is het zo dat er reeds oplossingen bestaan op de iPhone en de Apple Watch. Met de Apple Remote-app kan elke gebruiker reeds al swippend door de content van de Apple TV navigeren. Sedert de introductie van de tweede versie van de Apple TV is de afstandsbediening niet meer veranderd. Na vijf jaar krijgt deze afstandsbediening dus een noodzakelijke upgrade. Met een dikte van anderhalve centimeter zou de afstandsbediening drie dikker worden dan de huidige versie.

Wanneer?

Volgens de verwachtingen zal de nieuwe Apple TV voor het eerst voorgesteld worden tijdens de Worldwide Developers Conference in juni. Geruchten melden dat de motor van de Apple TV een A8-processor zou zijn en dat het apparaat zou beschikken over meer opslagruimte. Er zou ook ondersteuning voor Siri voorzien zijn.

About the Author /

luc.aud@pandora.be

Ik ben bezeten door alles wat met ICT en multimedia te maken heeft. Apple-producten liggen bij mij in de bovenste schuif vanwege hun degelijkheid en betrouwbaarheid.

Wat is jouw mening?...