Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone iPhone 6S Wat weten we al over de iPhone 6S

“Hey Siri, give us a hint” met deze interactieve uitnodiging maakte Apple afgelopen donderdag de datum van de september Keynote bekend. De Keynote zal voornamelijk in het teken staan van Apple’s nieuwste iPhone: de iPhone 6S.

Sinds begin dit jaar kwamen de geruchten en lekken van de iPhone 6S stevig op gang. En vaak werden de geruchten na enige tijd bekrachtigd door bewijsmateriaal. Hier sommen we even op wat je (waarschijnlijk) kan verwachten van de iPhone 6S (of iPhone 7 zoals sommige durven te speculeren).

Hardware 

Omdat deze iPhone naar twee jaarlijkse gewoonte een -s versie zal zijn blijft er langs de buitenzijde alles zo goed als onveranderd maar zijn alle nieuwigheden diep binnenin te vinden. En het zijn alles behalve niet noemenswaardige upgrades.

iPhone 6s display chipNadat de technologie zich al netjes heeft geïmplementeerd in zo goed als alle andere productlijnen van Apple zal Force Touch nu ook vertoeven in het nieuwe iPhone scherm. De scherm modules dreven even geleden al boven en waren lichtjes zwaarder en dikker dan die van de iPhone 6. De nieuwe schermen zijn ook voorzien van een chip waarvan de functionaliteit tot nu toe niet bekend is. Force Touch zal in de iPhone vooral snelkoppelingen bieden naar bepaalde acties.

iPhone 6s Facetime sensorIn het scherm van de 6S zit naast Force Touch ook nog een upgrade ingebouwd, namelijk een verbeterde FaceTime camera. Momenteel heeft deze een resolutie van 1,2 MP maar de nieuwe sensor die te vinden is in de iPhone 6S display wijst er waarschijnlijk op dat de FaceTime camera over een hogere resolutie zal beschikken. Daarnaast wordt het mogelijk voor slow motion filmpjes met de front facing camera te maken en zal er een front facing flitser zijn. Of de flitser een LED lichtje zal zijn of dat het scherm gewoon snel even wit oplicht (zoals bij snapchat en Photo Booth) is nog niet bekend.

De camera aan de achterzijde zal nu beschikken over 12 MP in de plaats van de 8MP camera in de iPhone 6. Maar dat is niet alles, de nieuwe A9 chip heeft ook een beeldprocessor die ervoor zorgt dat je foto’s en video’s scherpere kleuren en een hogere resolutie hebben. Last but not least de iPhone 6S zal over 4K video’s kunnen opnemen, dit zal door Apple gebracht worden als belangrijkste “selling point”.

chip-A9-610x343Met de -s edities krijgt de iPhone traditioneel ook betere prestaties, bij de iPhone 6S worden de prestaties serieus opgedreven met drie nieuwigheden; een Apple A9 chip (gemaakt door Samsung en TSMC), 2GB LPDDR4 Ram (een verdubbeling van de 1GB Ram van de iPhone 6) en een verbeterde 4G antenne met betere download snelheden en energiebeheer.

Vormgeving

iPhone-6s-Coque-Or-01-800x533Hoewel er geen compleet redesign komt zal de iPhone toch lichtjes verschillen van zijn voorganger. Zo zal het frame op zwakke punten verstevigd worden om het buigen van de iPhone tegen te gaan als reactie op “bend gate” en zal de achterzijde vervaardigd worden uit het 7000 series aluminium voor extra stevigheid. Hoewel de achterzijde over meer metaal beschikt is het twee gram lichter dan de aluminium frame van de iPhone 6.

De afmetingen zijn ook niet volledig hetzelfde gebleven, de iPhone 6S zal ongeveer 0,2mm dikker zijn dan de iPhone 6 maar ondanks de lichte toename zullen de meeste cases en accessoires ontworpen voor de iPhone 6 ook bruikbaar zijn voor de 6S.

Volgens sommige bronnen gaat Apple de iPhone 6S produceren in Space Grey, zilver, goud en roos goud. Een extra kleuroptie dus die eerst zijn intrede maakte bij de Apple Watch Edition.

Lancering

De iPhone is nu volop in eerste productie en zal worden voorgesteld op de Keynote  van 9 september in het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco. Als alles loopt zoals de voorbije jaren beginnen de pre-orders (in de eerste groep landen) op 11 september, en is de iPhone beschikbaar op 18 september in de V.S., V.K., Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, en Singapore.
Naast de iPhone 6S zal tijdens het evenement ook de nieuwe Apple TV box worden voorgesteld.

Wat is jouw mening?...