Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone Sterker frame moet ‘bendgate’ in volgende iPhone voorkomen

Het was na de lancering van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in september 2014 hét onderwerp waar iedereen het over had. Beide modellen zouden namelijk ‘gemakkelijk’ te buigen zijn. Dit fenomeen kreeg meteen de naam bendgate. Er kwamen namelijk berichten binnen van gebruikers die hun gloednieuwe toestel per ongeluk bogen in hun broekzak. Uiteindelijk bleek dat het toch niet zo heel gemakkelijk was om het toestel te buigen, er was serieus wat kracht nodig, maar het was wel een zwakte van de toestellen. Ongetwijfeld zal Apple in de volgende iPhone reeks dit probleem willen aanpakken.

iPhone 6 frame vs. iPhone 6s frame

Bekende tech-youtuber Unbox Therapy, dezelfde youtuber die de bendgate controverse mee in gang zette, heeft nu een video gepubliceerd waarin hij het frame van de huidige iPhone 6 vergelijkt met het frame van de nieuwe iPhone 6s die over een maand voorgesteld zal worden. Zo blijkt dat er inderdaad een aantal maatregelen zullen worden genomen om het gevaar op buigen behoorlijk te verminderen.

Meer materiaal

Wat eerst en vooral opvalt is dat het frame van de iPhone 6s zowel in de hoogte als in de breedte groter is dan deze van de iPhone 6. Het gaat hier maar om enkele honderdsten van millimeters, dus voor de gebruiker zal dit geen enkel verschil maken, maar het duidt er wel op dat op deze manier het frame al iets steviger wordt gemaakt door het gebruik van iets meer materiaal.

Verstevigingen op zwakkere punten

Verder valt ook op te merken dat de zwakke punten waar de iPhone het meeste gevaar had om te buigen ook zijn aangepakt. Zo is het frame rond de volumeknoppen en de aan/uit-knop een beetje dikker gemaakt. Dit zou er mee voor moeten zorgen dat deze knelpunten, waar het materiaal dunner is, toch geen problemen zullen geven wat betreft stevigheid.

Sterker, maar niet zwaarder

Het zou niet meer dan logisch klinken dat het frame een beetje zwaarder zal wegen omdat deze nieuwe maatregelen worden toegepast waardoor het frame uit meer materiaal bestaat. Dit is echter niet het geval, het frame van de iPhone 6s lijkt zelfs minder te wegen. Dit duidt er ook op dat er vermoedelijk een nieuwer soort aluminium gebruikt zal worden (het type dat reeds in de Apple Watch gebruikt wordt) dat van zichzelf ook al sterker is.

De nieuwe iPhone modellen zullen hoogstwaarschijnlijk over een maand voorgesteld worden. Apple zal er alles aan willen doen om de controverse rond deze bendgate dit jaar volledige weg te werken. Natuurlijk kan het altijd zijn dat het onderdeel in de video niet echt is, maar het ziet er alleszins veelbelovend uit.

Wat is jouw mening?...