Apple Nieuws Vlaanderen

Home Mac IBM lanceert nieuwe dienst die Macs integreert in het bedrijfsleven

IBM lanceerde afgelopen woensdag een nieuw aanbod binnen de MobileFirst service voor bedrijven. Hierdoor wordt het makkelijker om Macs te integreren in de bestaande IT infrastructuur van grote ondernemingen wereldwijd. 

OS X Yosemite Beta ProgramAfgelopen week introduceerde IBM een extra dienst binnen hun MobileFirst service voor (grote) bedrijven. De service was initieel gericht op het aanbieden van zakelijke apps voor iOS en starte een mooie samenwerking tussen IBM en Apple, die in een vorig leven nog aards rivalen waren. Apple zag door de introductie van MobileFirst een enorme boost in het gebruik van iOS apparaten binnen het bedrijfsleven.

Nu breid MobileFirst uit naar een nieuw platform, de Mac. Macs waren altijd de buitenbeentjes in bedrijven, niet omdat ze niet konden beschikken over de gewenste software maar omdat de informatica infrastructuur binnen bedrijven bijna standaard ontwikkeld werden voor windows. IBM maakt het nu mogelijk om Macs probleemloos in een bestaande infrastructuur te integreren. Hiermee reageren ze op het groeiende marktaandeel van de Mac en het dalende aandeel van de PC, en de voorkeur van het personeel om Apple producten te gebruiken. IBM werkte een expertise uit door hun eigen Mac@IBM programma waarbij werknemers op globale schaal massaal werden overgezet op het OS X platform.

Wat is jouw mening?...