Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apps Review: Google Docs

Een hele tijd geleden werd hier een artikel gebracht over hoe Google met al zijn toepassingen iOS aan het bestormen was. Dit fenomeen is nog niet veranderd, integendeel, Google bracht onlangs Google Docs naar de App Store. Dit lijkt een logisch vervolg op Google Drive en Chrome die al enige tijd beschikbaar zijn op iOS devices, maar of Google Docs wel degelijk nuttig is komt u hier te weten. 

Design

De applicatie Google Docs is alles wat je verwacht van een applicatie van Google. Het is clean, zeer gebruiksvriendelijk en visueel rustgevend. De user interface is zeer vergelijkbaar met andere apps van Google en ondanks het feit dat Google zijn typische grafische elementen gebruikt, is de app mooi verwerkt met de typische iOS 7 kenmerken.
Photo 13-05-14 22 45 05
Wat zo enorm wordt geapprecieerd aan Google’s design is het feit dat het flat design en skeumorphism door elkaar gebruikt worden, en zo het design intuïtief aanvoelt voor de gebruiker. Dit is in elke applicatie van Google terug te vinden en Docs is hier geen uitzondering op.

Gebruiksvriendelijkheid

Zoals al eerder vermeld staat Google bekend voor gebruiksvriendelijkheid. De navigatie is duidelijk en er zit een goede flow in de applicatie. Het enige waar ik minder van overtuigd ben is de manier hoe documenten worden geordend in de applicatie. Er is geen mogelijkheid om je bestanden op verschillende manieren te ordenen (alfabetisch, recent eerst,…). Standaard worden alle bestanden meteen geordend van bewerkingsdatum, wat soms tot verwarring kan leiden als je veel documenten hebt en wilt bewerken.
Photo 13-05-14 22 43 48

Functionaliteit

Wat Google Docs zo goed maakt is het parallel gebruik met Google Drive. Het is nu belachelijk eenvoudig geworden om alle bewaarde documenten in je Drive on-the-go te bewerken of na te lezen. De app biedt geen ontelbare word processing functies aan, maar het is net voldoende om een document te bewerken en enkele kleine layout-aanpassingen aan te brengen. Indien je zoekt naar een applicatie met meer functionaliteit zou ik Pages overwegen.
Photo 13-05-14 22 44 48

Google Docs is gratis te downloaden via de App Store dus probeer het zeker en vast uit en laat ons hieronder weten wat jou bevindingen zijn van de applicatie!

Wat is jouw mening?...