Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Apple en Google laten rechtszaak vallen

Apple en Google’s Motorola Utility eenheid hebben in onderling overleg besloten alle patentkwesties over smartphone technologieën te laten vallen. Hiermee eindigt één van de zwaarste technologierechtszaken.

In bovenstaand akkoord zitten ook enkele afspraken. Zo kwamen ze vorige week vrijdag met een statement waarin staat dat dit akkoord geen licentie biedt op de reeds bestaande patenten. Wel zouden beide bedrijven in de toekomst nauwer samenwerken om tot bepaalde octrooihervormingen te komen.

Apple heeft verschillende rechtszaken lopen tegen bedrijven die gebruik maken van de Android software die Google maakt, enkel en alleen om hun technologie te beschermen. Zo was er recent nog een uitspraak in de zaak tussen Apple en Samsung.

Beide bedrijven dienden ook reeds de nodige papieren in om de rechtszaken te laten vallen, maar in deze deal zit echter geen vrijgeleide voor Samsung. Deze lopende zaken tegen hen blijven dus verdergaan.

De geschiedenis

De zwaarste zaak tussen Apple en Motorola begon in 2010. Motorola betichtte Apple van verschillende patentbreuken, waaronder de manier waarop mobiele telefoons werken op het 3G-netwerk. Apple beschuldigde Motorola op zijn beurt van verschillende inbreuken op bepaalde smartphonediensten.

Het federaal gerechtshof in Chicago zou hier een uitspraak over moeten doen, maar rechter Posner besliste in 2012, net voor de rechtszaak, dat beide partijen onvoldoende bewijs had om hun zaak te kunnen verdedigen.

Google kocht Motorola Mobility in 2012 voor 12,5 miljard dollar. Lenovo zou echter concrete interesse hebben om deze eenheid over te nemen, maar Google zou in deze transactie wel de meerderheid van de patenten behouden.

 

Wat is jouw mening?...