Apple Nieuws Vlaanderen

Home Review Review: Polar Loop – de activity tracker die je in beweging zet

Je kan er haast niet naast kijken. De zomer komt eraan en iedereen wil er op zijn best uitzien. Op sociale media zie je overal data verschijnen van loop-, fiets- of wandelsessie’s en ook Apple springt op de kar met de aankondiging van de Health-app. Wij kregen de kans om de Polar Loop en daarbijhorende app te testen.

De meesten onder jullie kennen Polar wel van hun hartslagmeters. Zij hebben nu ook de Polar Loop, een fitband die zich richt op dagelijks gebruik en activiteit gedurende de dag, maar ook nacht gaat registreren.

Aan de slag

In de doos zit de Loop, de oplader, een stuk papier (waar we later op terugkomen) en een pinnetje dat je een beetje doet denken aan het pinnetje van een iPhone om de simcardtray te openen.

Waar we het nu over gaan hebben, hebben wij niet moeten doen omdat ons reviewexemplaar reeds voorgesneden was. De Loop komt namelijk met een te grote band. De bedoeling is dat je met het stukje papier je pols gaat meten en daarna de band zelf op maat gaat knippen. Dit wil zeggen dat de Loop altijd perfect om je pols zal zitten gezien je hem zelf op maat kan snijden. Het grote nadeel is dat je hem niet als familietoestel kunt gebruiken. Eens geknipt op maat van de vrouw des huize zal die voor de man waarschijnlijk te klein zijn. Het knippen heeft dus zijn voor- en nadelen.

Installatie en configuratie

Eenmaal de hardware afgesteld is op je pols is het tijd om ook de software op orde te krijgen. Hiervoor moet je op je Mac eerst de Polar FlowSync downloaden. Daarna maak je een profielpagina aan op de Polar Flow webservice en registreer je je Polar Loop. Hierna kan de fun beginnen!

Dagelijks gebruik

Bedoeling van een fitband is om hem elke dag te dragen en zo je activiteit te meten tijdens het werk of gewoon op een vrije dag. Ook wanneer je gaat sporten kan hij gebruikt worden om zo bij te houden wat je allemaal hebt gedaan. De Loop is verre van storend in het dagelijks gebruik. Het heeft veel weg van een horloge en dat is het ook, want een druk op de enige knop en het toestel toont je het uur. Verder is deze knop er enkel om het display te activeren en door de verschillende mogelijkheden te scrollen. De functie’s hier zijn beperkt gezien het maar om een band gaat die je activiteit meet. Zo kan je kiezen voor een activity bar, de tijd, het aantal verbrande calorieën en het aantal afgelegde stappen.

De activity bar is eigenlijk een lege rechthoek dat zich vult naarmate je je dagelijks doel bereikt. Hoe dichter je bij je doel komt, hoe voller hij zal zijn. De tijd, spreekt nogal voor zich, geeft de tijd weer. Makkelijk is dat hij zich aanpast aan de tijd op je iPhone of Mac. Als je dus vaak reist, zal ook de tijd op je Loop zichzelf aanpassen.

activity bar

Verder heb je nog de tab Cals en Steps die je respectievelijk tonen hoeveel calorieën je reeds hebt verbrand en hoeveel stappen je reeds hebt gezet.

Tot slot is er nog één veld dat tevens op de display verschijnt, namelijk TO GO. Dit zal aangeven hoever je van je dagelijks doel af bent. Hierna geeft hij aan hoelang je nog zal moeten joggen of wandelen om dit doel te bereiken. Verschijnt er UP op je scherm wil dit zeggen dat de Loop je aanmaant om stilaan eens in beweging te komen!

To Go

De app

Wij reviewen enkel hardware als het ook effectief verbondenheid toont met Apple. Via de applicatie Polar Flow voor iPhone hebben we onze verbondenheid en hier wordt het dan ook interessant! De Loop ondersteunt synchronisatie met de app op je iPhone. De data die de iPhone ontvangt wordt dan doorgestuurd naar de Polar Flow website. In de applicatie zelf kan je echter ook al de basis van jouw data terug vinden.

Na installatie van de app en het koppelen van de Loop dien je enkel op de knop te drukken om de Bluetooth connectie te maken. De app zal vervolgens eerst de data opnemen en daarna deze versturen naar de website. Je ziet dan bovenaan respectievelijk ‘gegevens synchroniseren met product’ en daarna ‘gegevens synchroniseren met service’ staan.

Binnen het menu heb je zes optie’s. Over de tabbladen meldingen, info, instellingen en afmelden valt niet zoveel te zeggen. Het zijn de tabbladen activiteit en trainingslogboek die de aandacht verdienen. Het tabblad activiteit is het standaard tabblad waar je op terecht komt bij het openen van de app. Hier zie je een overzicht van de activiteit die dag in een soort van 360° view.

Een klik op de ‘grafiek’ zorgt ervoor dat je de tijdzone’s ziet waarin je die dag hebt getraind. De aanduiding verandert in een soort klok en zo zie je op welke tijdsstippen je actief bent geweest. Onderaan het scherm zie je nog enkele iconen die activiteiten voorstellen met daaronder de tijd die je in die toestand hebt doorgebracht. Scroll je naar beneden krijg je de data in cijfers te zien, wat voor sommige gebruikers misschien makkelijker zal zijn.

 

Rechtsboven zie je een afbeelding van een kalender. Hier kan je overschakelen van dagelijkse activiteiten naar wekelijkse of zelfs maandelijkse. Dit krijg je dan in een overzichtelijke grafiek voorgeschoteld.

Trainingslogboek geeft je een overzicht van de trainingssessie’s die week. Een klik op een training brengt je bij een gedetailleerd verslag van die activiteit.

Je kan niet enkel via de applicatie je data synchroniseren, maar tevens meteen op de computer. Hier gaan we echter niet dieper op in omdat we ons willen focussen op het gebruik met je iPhone. Wel geven we mee dat de synchronisatie heel vlot verloopt met de software Polar FlowSync die we hierboven reeds hebben besproken.

Design en functionaliteit

We hebben het al even getoetst, maar willen toch nog even dieper ingaan op het design en de functionaliteit. Qua design zit je met de Loop zeker goed. Het oogt mooi en misstaat zeker niet in het dagelijks gebruik. Je kan het perfect als horloge dragen. De onderkant van de armband bestaat uit kleine ‘putjes’ waardoor tijdens outdoorsporten daar wel wat stof en vuil in kan komen te zitten. Voordeel is dan weer dat de Loop waterbestendig is. Ook makkelijk om mee te douchen dus, hoewel ik zelf liever dergelijke zaken afdoe tijdens het douchen.

Over de functionaliteit van de app bestaat geen twijfel, die is top. Bij de functionaliteit van de Loop zelf wil ik enkel nog even aanhalen dat de enige knop op het toestel wat stroef is. Je moet toch enkele keren drukken om hem aan te krijgen. Als je wil scrollen tussen de verschillende functie’s kan je eigenlijk beter vegen over de toets in plaats van drukken. Een extra functionaliteit van de Loop is dat hij compatibel is met een Bluetooth-hartslagmeter. Ideaal dus om ook met een hartslagmeter aan de slag te gaan.

Misschien nog dit: sinds kort is de Polar Loop ook beschikbaar in de kleuren Blackcurrant en Misty Blue. Twee hippe kleuren voor de zomer!

Kleuren Polar Loop

Prijs

De applicatie zelf is gratis en kan je hier downloaden.

De Polar Loop is verkrijgbaar voor 99,90 euro en kan je hier bestellen. Wat ons betreft zeker zijn prijs waard.

Review overzicht
Design - 7.5
Gebruiksvriendelijkheid - 7
Functionaliteit - 7.5
Prijs/kwaliteit - 8
Auteur
Bachelor Sportmanagement | Student Toegepaste Informatica | Voetballer | Mail: yannick@applevlaanderen.be
1 reactie Op dit bericht
  1. Ik heb een polar loop gekocht. Het geïnstalleerd wat moest. Heb mijn loop aan de computer gehangen, al verschillende keren. Staat nog steeds op 0 %. Heb al gemaild naar polar, minstens 2 weken geleden. Zit nog steeds te wachten op een antwoord. Heb ondertussen ook naar dendermonde gebeld, al 2 keer;een 0902 nummer, betalend. Zelfs daar geen respons. Is dat dan de service die men krijgt als men 90 € betaald. WAS MIJN LAATSTE POLAR AANKOOP;

Wat is jouw mening?...