Back

Bambooti voor iPhone en iPad komt naar MacBook

Skins en cases bestaan in alle formaten, kleuren en materialen. Bambooti is een duo van 2 Limburgse creatievelingen die jouw Apple apparaat een persoonlijk tintje geven, door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals bamboe.

Bambooti werd in 2015 in het leven geroepen door Pieter Van Moll en Freek Gielen, twee jonge Limburgers met een passie voor ondernemen en design.

Al hun producten hebben een duidelijke relatie met de natuur en worden voornamelijk gemaakt uit bamboe. Oorspronkelijk produceerden ze enkel zonnebrillen en iPhone-cases, maar hun laatste creatie is voor ons, als Apple-fanaten nog veel interessanter.

Met ‘A Wooden Back For Your Mac’ toveren ze je MacBook om in een bamboe laptop die er niet alleen goed uitziet, maar je MacBook ook nog eens  bescherming geeft tegen krassen. Tegelijkertijd maakt het een uniek meesterwerk van jouw Mac. Daarnaast bestaan hun producten uit duurzame materialen, want bosbehoud is voor hen zeker niet onbelangrijk.

Bambooti steunt ook‘Eyes For The World’, een vrijwiligers-organisatie die in ontwikkelingslanden mensen met oogproblemen helpt.

A Wooden Back For Your Mac

Tijdens het ontwerpen van de iPhone-cases en zonnebrillen kwamen Pieter en Freek op het geniale idee om hun bamboe-look niet enkel op de iPhone in hun broekzakken toe te passen, maar ook op de MacBook waar ze voortdurend op werken. Momenteel kan je dit product vinden op Kickstarter, waar ze geld inzamelen om hun nieuwe project te financieren. Hoe vroeger je erbij bent, hoe minder je zal betalen, dus snel zijn is de boodschap.

Elke skin wordt met de hand gemaakt in Europa en is vervaardigd uit ecologisch hout. Ze zijn beschikbaar in vijf verschillende houtsoorten: bamboe, mahonie, walnoot, zwarte es en kersenhout.

Om de skins nog persoonlijker te maken, kan je kiezen uit een hele reeks ontwerpen van Bambooti. Hieronder enkele voorbeelden:

En mijn persoonlijke favoriet:

En als dat voor jou nog niet uniek genoeg is, kan je ook gewoon je eigen ontwerp doorsturen.

De enige vereiste is dat het een vectorbestand is, dus een .ai, .eps, .pdf of .svg. Hou er ook rekening mee dat je logo slechts 25% van de oppervlakte van je laptop mag innemen, anders betaal je extra.

Om de grootte van je ontwerp te bekijken op jouw MacBook, klik dan hier.

Wil je jouw skin bestellen? Bezoek dan zeker de Kickstarter-pagina. Hier kan je uit de verschillende pakketten jouw ideale oplossing kiezen.

 

Productie

Om een skin uit bamboe te maken, zijn verschillende stappen vereist. Hieronder zie je het volledige proces van bamboe tot het uiteindelijke resultaat.

 

 1. Een dun vel bamboe wordt van een voorgeselecteerde tak afgesneden. In dit proces wordt het patroon van je skin vastgelegd.
 2. De 3M-lijm die je skin tegen je MacBook aan kleeft, wordt aangebracht.
 3. Met behulp van de Trotec Speedy 400 laser wordt elke skin zeer precies uitgesneden op het formaat van jouw MacBook.
 4. Nu wordt elke skin met de hand geschuurd om een zeer zacht oppervlak te krijgen.
 5. Elke skin wordt tot slot afgewerkt met een natuurlijke olie om de skin te beschermen en een glans te geven.

   

  Bamboo Case voor iPhone

  Naast de skins voor MacBook’s, maakt Bambooti ook cases voor zowel iPad als iPhone. Als jij een iPhone 4/4s, 5/5s, 6/6s (Plus), of een iPad 2/3/4, Air of Air 2 hebt, kan je je een hoes aanschaffen die perfect voor jouw toestel past.

  Bambooti was zo vriendelijk om mij een Bamboo Tropical Backcase voor iPhone 6/6s op te sturen. De case kwam al na een dag binnen. De case wordt opgestuurd in een simpele bruine enveloppe met handgeschreven adressen, wat je weer in de natuurvriendelijke sfeer brengt.

  In de doos vind je naast je case ook een sticker, een kaartje, en zelf een handgeschreven persoonlijke boodschap!

  De case zelf is zeer netjes en precies gemaakt. Ze bestaat uit een matte zwarte plastic omhulling en een aangelijmde bamboe achterkant met uitgesneden palmboom. Alle aansluitingen zijn nog perfect bruikbaar en de case geeft ook weinig extra gewicht of dikte aan je iPhone.

  Naast deze Bamboo Tropical Backcase, die verkrijgbaar is voor iPhone 4/4s, 5/5s en 6/6s (jammer genoeg niet voor de Plus) heeft Bambooti nog 4 andere types.

  Eyewear

  Als laatste hebben we ook nog de zonnebrillen.

  Elke zonnebril komt met een zogenaamde ‘Bamboo Tube’, een zakje om je bril weg te stoppen, en een doekje om je glazen proper te houden.

   

  De collectie bevat 11 modellen, onderverdeeld in 3 categorieën.

  Wood Collection: 

   

  Bamboo Collection

  Veneer Collection

  Besluit

  Ben je op zoek naar een persoonlijke en originele manier om je Apple-apparaat te beschermen, dan ben je hier bij Bambooti aan het juiste adres.

Klik hier voor de Kickstarter-pagina

Bedankt aan Pieter Van Moll, die deze review mogelijk maakte.

About the Author /

woutervanbelle@icloud.com

West-Vlaanderen, 18. Student Multimedia, Webdesigner, Grafisch Ontwerper en Apple fanboy. MacBook Pro 15" Retina 2015, iPhone 6s Plus, Apple Watch Sport, Apple TV 2...

Wat is jouw mening?...