Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apps Tip: Cartoon Network Anything app

Cartoon Network lanceert vandaag een nieuwe app voor iOS en Android. Met Cartoon Network Anything kan je minigames spelen en korte videofragmenten bekijken. Wij mochten de app al even grondig testen afgelopen week.

De nieuwe app van Cartoon Network is gericht op de leeftijdscategorie 8 tot 14 jaar. De app lijkt op het eerste zicht wat chaotisch maar je krijgt het snel onder de knie. De interface sluit aan bij het razendsnel tempo waarin je de minigames en filmpjes voorgeschoteld krijgt.

IMG_0107Na elk onderdeel krijg je de optie om filmpjes en games leuk te vinden met een hartje (à la Instagram) en zo kan je jouw favorite content sneller terugvinden door rechts te swipen en het menu te openen. Na het bekijken of spelen kan je ook op “opnieuw” drukken en het filmpje herbekijken of je score verbeteren.

Besluit

De app is ideaal voor wanneer kinderen even moeten wachten (zoals in de wachtzaal van de dokter) omdat de duur van elke game of clip zeer kort is. De interface kan in het begin zeer verwarrend overkomen net als het doel van sommige minigames. Cartoon Network Anything is volledig in het Nederlands wat ook mooi is meegenomen.

Het gamma mini games en filmpjes wordt regelmatig uitgebreid en draaien volledig rond de geanimeerde personages die te zien zijn op de TV-zender. De app kan je gratis downloaden in de App Store en de Google Play Store.

Wat is jouw mening?...