Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone Review: Mophie Space Pack – extra batterij én opslagruimte voor je iPhone

Sinds enige tijd zijn er verschillende iPhone cases met ingebouwde batterij in omloop, dit omdat de snelle leegtrekking van de batterij voor velen onder ons toch een ergernis is. De ‘Space Pack’ van Mophie gaat hier nog een stuk verder in. Dit is namelijk de eerste iPhone 5/5s case die een extra batterij combineert met extra geheugen voor je toestel. Dé oplossing voor wanneer je je iPhone kocht en nu toch het idee krijgt dat je meer opslagruimte nodig hebt.

De Space Pack komt in verschillende uitvoeringen. Je hebt een witte en een zwarte versie, respectievelijk voor de kleur iPhone die je bezit. Een gouden versie bestaat momenteel (nog) niet. Wel heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een 16 GB en een 32 GB versie, afhankelijk van met hoeveel je het interne volume van je iPhone wil uitbreiden. De extra batterij is dezelfde als in de iPhone zelf, hiermee verdubbelt dus de tijd dat je met je toestel aan de slag kunt. In deze review bekijk ik de 16 GB uitvoering.

2014-06-08 11.56.02

Inhoud van de verpakking

Als je de doos in handen krijgt ziet het er strak uit met zelfs de mogelijk om je case al eens te bewonderen zonder de verpakking te openen. Verder vind je in de doos uiteraard de case zelf, een micro USB-kabel, een kabel voor je hoofdtelefoon en een handleiding. Deze handleiding stelt op zich niet zoveel voor en komt in verschillende talen, maar echter niet in het Nederlands.

Kwaliteit en design

Wanneer je de case vastneemt merk je al snel dat dit een zeer degelijk product is. Het is mooi afgewerkt en absoluut niet zwaar. Alle knoppen en aansluitingen zijn gemakkelijk te bereiken. Ook zitten er onderaan extra luidsprekers zodat geluiden altijd zuiver doorkomen. Het enige verschil met de standaard2014-06-08 11.56.30 iPhone-aansluitingen is de verbindingsmogelijkheid van de Lightning-kabel, deze is op de case een micro USB-poort geworden. Ook is de aansluiting voor je hoofdtelefoon diep verzonken, waardoor je het bijgeleverde kabeltje zeker nodig zal hebben wanneer je bijvoorbeeld graag muziek luistert of filmpjes bekijkt. Achteraan vinden we dan nog een schakelaar om de Space Pack in- en uit te schakelen, en een knop die vergelijkbaar is met die op de linkerkant van een MacBook om de capaciteit van de ingebouwde batterij te bekijken door middel van een rij lichtjes.

Wat het uitzicht betreft zit je ook goed. Als je de case met iets zou willen vergelijken qua dikte en rondingen, dan kom je al snel bij de vorm van de iPhone 3S. Dus maakt het je 5/5s wel iets dikker (0,84 cm) en breder (0,66 cm), maar het grootste verschil zit in de lengte, de case maakt je toestel een goede 2 cm langer, dit omwille van het geheugen én de batterij die onderaan zitten.

Hoe werkt het?

De Space Pack om je iPhone ‘wikkelen’ vraagt de eerste keer enige handigheid, meerbepaald om het onderste gedeelte van de case los te koppelen. Dit lukte mij de eerste keer niet zo goed omdat het een beetje stroef was en ik zeker niets kapot wilde doen. De tweede keer ging dit al een stuk vlotter. Na deze eerste stap schuif je je toestel gewoon van onder naar boven in de case, dit ging zeer vlot zonder enige obstakels. Van zodra dit gebeurd is hoef je enkel nog het onderste stuk terug te verbinden met de rest van de case tot het moment dat je een klik hoort. Als dit goed gelukt is zal je iPhone even het geluid geven dat je ook hoort wanneer je hem aansluit aan je computer of het lichtnet.

De volgende stap bestaat er uit de app ‘Space’ van Mophie te downloaden uit de App Store. Wanneer je deze opent krijg je de vraag je te registreren door je naam, e-mail en telefoonnummer in te geven, deze laatste is wel optioneel. Nadien krijg je hiervan een bevestiging in je mailbox. Het volgende dat je te zien krijgt in de app is een filmpje waarin alles uitgelegd wordt. Dit is duidelijk zonder al teveel poespas, maar wel enkel in het Engels, net zoals de app zelf.

2014-05-28 14.22.142014-05-28 14.22.21
Nu is het belangrijk dat je achteraan de schakelaar op groen hebt staan, is dit niet het geval dan krijg je ook geen toegang tot de app. Van zodra je deze aanzet zal je batterij ook meteen beginnen opladen. Een andere mogelijkheid is om éénmaal op de knop achteraan te drukken, 2 seconden te wachten en je hebt ook toegang tot de app, zelfs als de schakelaar op rood staat.

2014-06-08 13.00.10De applicatie op zich is strak en duidelijk. Je krijgt op het eerste scherm meteen alle verschillende soorten bestanden te zien, mooi gerangschikt onder tabs als ‘Photos’, ‘Videos’, ‘Music’, ‘Documents’, ‘Other Files’ en ‘All Files’. Ook staan de recent geopende bestanden op dit eerste overzicht, die kan je trouwens makkelijk uit deze lijst wissen met de knop ‘Clear’. In de rechterbovenhoek staat de tab instellingen, linksbovenaan is er de mogelijkheid om rechtstreeks je camera te openen om snel en makkelijk een foto of video te maken en deze meteen op te slaan op je extra geheugen, deze vind je dan terug bij de tab ‘Photos’. Onderaan links kan je zien hoeveel geheugen je reeds gebruikt en hoeveel je nog over hebt in de case. Door op deze balk te tikken krijg je nog een handig taartdiagram voorgeschoteld waar je in detail kan bekijken welke soort bestanden hoeveel ruimte in beslag nemen. Rechtsonderaan kan je dan weer zien, door middel van dezelfde bolletjes als achteraan, hoeveel batterij je nog beschikbaar hebt. 2014-06-08 13.01.05Kortom door de duidelijke interface is het gebruik van ‘Space’ uiterst gemakkelijk.

De micro USB-aansluiting in plaats van de Lightning-poort is even wennen. Als je deze case gebruikt zul je deze kabel altijd bij je moeten hebben en dus niet meer de standaard kabel. Wanneer je je iPhone aansluit via de USB-kabel wordt meteen de extra batterij én je toestel opgeladen, je zal echter de app niet meer vanaf je telefoon kunnen gebruiken (met uitzondering van de instellingen), dit tot wanneer je alles terug loskoppelt. Let wel, dit gaat enkel over de applicatie ‘Space’ zelf, je iPhone kan je gewoon gebruiken zoals altijd.

Wanneer je nu bestanden wil synchroniseren met je Space Pack zul je zien dat dit uiterst makkelijk is. Je case verschijnt namelijk gewoon op het bureaublad van je Mac en bij je ‘Apparaten’ onder de duidelijke naam ‘Space Pack’, net zoals wanneer je bijvoorbeeld een USB-stick of SD-kaart aansluit. Nu kan je dus eender welke bestanden op je extra geheugen plaatsen door gewoon te slepen of te kopiëren. Dit is uiterst handig vermits je dit vroeger enkel kon via iTunes. Als je klaar bent werp je alles gewoon uit via de eject-knop of sleep je de Space Pack naar je prullenmand. Nu kan je alle bestanden die je net gesynchroniseerd hebt bekijken, openen, verwijderen en foto’s en video’s zelfs opslaan op je standaard filmrol, simpelweg via de applicatie op je iPhone, dit alles zonder ook maar 1 kb van je data te verbruiken. Je kan ook alles uploaden naar Facebook of Twitter en/of een bestand via mail of via iMessage/MMS verzenden.

Schermafbeelding 2014-06-08 om 14.42.29

Instellingen

Bij de instellingen vinden we nog een paar handige functies. Zo is er de mogelijkheid om je extra geheugen te beschermen met een toegangscode. Hiervoor moet je wel eerst een e-mailadres instellen om je Space Pack te herstellen indien je je toegangscode vergeet. Vul dit in en open je mailbox, hierin krijg je namelijk een confirmatie-code die je moet invullen. Nadien krijg je een bevestigingsscherm en kan je je toegangscode instellen en zijn je bestanden beveiligd.

Verder heb je ook nog de slaap-modus. Als de app in de achtergrond draait kan je je iPhone na een bepaalde tijd in slaapstand laten gaan, wat ook weer resulteert in meer batterij.

Nog een handige functie is ‘Camera Sync’. Bij het activeren worden alle foto’s en video’s van je filmrol automatisch gesynchroniseerd met je Space Pack. Als je ervoor kiest dit niet in te schakelen kan je wel nog steeds individuele foto’s/video’s synchroniseren in de app.

Ook is er in de instellingen de mogelijkheid om de firmware van de case te updaten en zelfs om alles te resetten. Voor diegene die willen weten welke systeembestanden er aanwezig zijn in het extra geheugen, is er bij de tab ‘Advanced’ de optie om dit in te schakelen.

2014-06-08 15.49.162014-06-08 14.10.012014-06-08 14.11.48

Prijs/kwaliteit

De prijs van de Mophie Space Pack ligt uiteraard hoger dan die van een gewone case, maar omdat je tot 32 GB extra geheugen krijgt en een volwaardige tweede batterij, inclusief alle handige functies, ligt de prijs/kwaliteit verhouding goed. De 16 GB versie heb je voor €149 en de 32 GB versie kan je in huis halen voor €179, dit ongeacht de kleur. Bestel je deze bij onze partner Appelhoes dan wordt hij gratis bij je thuis geleverd, ook bij verzending naar België.

Wat is jouw mening?...