Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPod Apple voegt camera en kleuren toe aan 16 GB iPod touch en...

iPod touch

Apple heeft al een hele tijd geen veranderingen meer gebracht in haar iPod-lijn. De huidige iPods zijn al een hele tijd in de handel en updates zijn voorlopig altijd uitgebleven. Iets meer dan een jaar geleden kwam er echter een kleine verandering: Apple bracht een goedkopere variant van de iPod touch uit zonder kleuren en camera op de achterzijde en met 16 GB aan opslagcapaciteit. Vandaag besliste Apple om opnieuw verandering te brengen in de iPod touch line-up.

Algemene prijsdaling, upgrade voor 16 GB model

In een persbericht eerder vandaag liet Apple weten dat het 16 GB model van de iPod touch een 5 megapixel iSight camera op de achterzijde krijgt. Verder zal deze vanaf nu in dezelfde kleuren beschikbaar zijn als de 32 GB en 64 GB modellen. Deze veranderingen komen er bovenop de prijsverlaging, deze goedkoopste iPod kost nu € 199,- in plaats van € 249,-. Hiermee wordt het 16 GB model op vlak van hardware en functies gelijkgesteld met de andere twee modellen.

Er zijn geen verdere hardwarematige veranderingen voor de andere iPod touch-modellen. Wel liet Apple de prijs van deze twee modellen eveneens dalen. De 32 GB iPod touch kost nu € 249,- (i.p.v. € 329,-), voor het 64 GB model tel je nog maar € 299,- neer (i.p.v. € 429,-).

(Voorlopig) Beperkt in België

Voorlopig kunnen we als Belgische klanten nog niet genieten van alle veranderingen. In de Belgische online Apple Store is het oude 16 GB model van de iPod touch nog te zien, al staat er bij dat deze niet meer beschikbaar is. Voorlopig kan je daar enkel de 32 GB en 64 GB modellen aanschaffen, gelukkig wel al aan de nieuwe verlaagde prijzen.

Op de website van de Apple Premium Reseller Switch is de nieuwe iPod touch variant van 16 GB al wel te zien, al is deze logischerwijs nog niet in voorraad op dit moment. Overigens bieden zij een prijsverlaging op de nog resterende iPod touch 16 GB modellen. Vermoedelijk zal het nieuwe 16 GB model in de loop van deze/ volgende week ook beschikbaar worden in de Belgische online Apple Store.

Wat is jouw mening?...