Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone Lancering iPhone 6 naar verluidt gepland voor vrijdag 19 september

Het is al langer geweten dat Apple hoogstwaarschijnlijk in september met 2 nieuwe iPhone toestellen zal komen, één van 4.7 en één van 5.5 inch. Toch werd er eerst gemeld dat deze toestellen niet tegelijk klaar zouden geraken, al werd dit gisteren alweer ontkracht. De toestellen zouden dus wel samen uitgebracht kunnen worden. Vandaag kwam er wat meer info vrij over prijzen en de release datum.

iPhone 6Ergens eind mei kwam een werknemer van het Duitse bedrijf Deutsche Telekom met het nieuws naar buiten dat hij de release datum van de iPhone 6 wist. Volgens hem zou dit 19 september worden. Vandaag kwam een andere bron naar buiten die hetzelfde beweerde en ook 19 september aangaf als datum waarop de iPhone 6 in de rekken zal liggen.

Deze datum valt dus op een vrijdag wat veel geloofwaardigheid toevoegt aan het gerucht. Apple heeft in het verleden al zeer veel producten op een vrijdag uitgebracht, vermoedelijk zal dit dus bij de iPhone 6 ook het geval zijn. Het bericht zou vanuit de Chinese media komen en het bevestigt dus de eerdere beweringen van de werknemer van Deutsche Telekom.

Capaciteit en prijs

Verder is er ook nog wat informatie over de capaciteit en prijs. Voor het eerst in lange tijd zou Apple van plan zijn de iPhone 6 te laten beginnen bij een capaciteit van 32 GB (in plaats van de 16 GB die we nu gewoon zijn). Dit zou naar verluidt geen invloed hebben op de prijs, de prijs van de 32 GB iPhone 6 zou gelijk zijn aan die van de 16 GB iPhone 5s, dus € 699,-. Het zou hier dan gaan om het 4.7-inch model. Voor het 5.5-inch model zou er zo’n € 100,- bijkomen, al is dit voorlopig ook slechts een schatting. Als we het nieuws mogen geloven zal de iPhone 6 dus niet meer in 16 GB verkrijgbaar zijn, er zullen enkel 32 en 64 GB versies uitgebracht worden.

Dit bericht vanuit de Chinese media bevestigt dus eerdere beweringen, ook is het geloofwaardig dat het hier om een datum gaat die op een vrijdag valt. Verder ligt deze datum dicht bij deze van de iPhone 5s-lancering (20 september), wat overigens overeenkomt met de jaarlijkse productcyclus. Deze datum is uiteraard die voor de lancering in de Verenigde Staten en enkele andere landen. De grote internationale uitrol waar België bijhoort vindt meestal wat later plaats, bij de iPhone 5s was dit een maand later (25 oktober).

Wat is jouw mening?...