Back

Apple zet topatleten in voor het testen van de iWatch

Naast de vele geruchten die we de laatste tijd krijgen over de vermoedelijk 2 nieuwe iPhones, wordt er ook nog steeds veel aandacht besteed aan de iWatch. Apple liet op de WWDC een aantal weken geleden al duidelijk merken dat iOS 8 meer functies bevat voor het monitoren van de gezondheid en conditie, hoogstwaarschijnlijk met het oog op de iWatch.

Zowat iedereen is het er inmiddels over eens, de iWatch zal een wearable worden die gericht zal zijn op gezondheid en sport. De geruchten hierover zijn sterk naar boven gekomen en ook beginnen er subtiele tekens van Apple’s kant te komen (‘Health’ app in iOS 8, M7 coprocessor voor bewegingsmonitoring in de nieuwe toestellen etc.). Verder werd naar verluidt ook top-basketter Kobe Bryant gespot aan de Apple campus vorige maand. Het is nu iets duidelijker geworden waarom hij daar toen hoogstwaarschijnlijk was.

Volgens een bron die bekend is met de testprocedures voor producten bij Apple zou het bedrijf verschillende topatleten opgeroepen hebben voor een samenwerking. Het gaat hier om bekende Amerikaanse atleten uit de Amerikaanse basketbal, baseball en hockey competities. Naar verluidt is aan hen gevraagd of ze de fitness-mogelijkheden van de iWatch mee willen testen.

De productie en ontwikkeling van de iWatch lijkt dus vlot te gaan. Apple heeft ook al een aantal belangrijke personen van het Nike FuelBand team erbij gebracht voor de ontwikkeling van deze smartwatch. Volgens een bericht van The Wall Street Journal zou de iWatch 10 sensoren gaan bevatten. Ook voor dit aspect heeft Apple een team samengesteld met een specialist in het uitwerken van kleine sensoren.

Dit nieuws voegt dus nogmaals meer geloofwaardigheid toe aan het feit dat de iWatch gericht zal zijn op sport, fitness en algemene gezondheid. Uiteraard gaan we dit nog niet snel officieel bevestigd krijgen want de deelnemende atleten hebben uiteraard een geheimhouding-contract getekend. Deze tests kunnen de mogelijkheden van de iWatch alvast duidelijk schetsen, en ze zullen ongetwijfeld van groot belang zijn bij de afwerking en verfijning van de technologie en sensoren. De iWatch zelf kunnen we waarschijnlijk ten vroegste in oktober verwachten. Vermoedelijk wordt het een apparaatje met een scherm van 1.5 tot 2.5 inch en een variant van iOS 8.

About the Author /

eliasvdb8@gmail.com

Software Developer - Kempenaar - Apple addict - Gamer - Internet Junkie

Wat is jouw mening?...