Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apps Apple kondigt update iTunes U aan met nieuwe functies voor leraars en...

Apple stuurde vorige week een persbericht de wereld in waarin het bedrijf een nieuwe, grote update aankondigde voor iTunes U. iTunes U is het educatieve platform van Apple. Dit platform was vooral gericht naar de iPad, omdat de iPad de laatste jaren een enorm populaire tool is geworden in de educatieve wereld. Via iTunes U kunnen er lessen verspreid worden, bijhorend materiaal en een heleboel andere zaken gericht naar studenten en hun leraars. Vandaag kondigde Apple dus enkele nieuwe functies aan.

Meer creëren op de iPad zelf

Voor de leraars die iTunes U gebruiken zijn er meer functies toegevoegd voor het creëeren van allerlei inhoud. Ze kunnen op die manier lessen aanmaken en ook allerlei lessen bewerken. Ook zullen leraars de mogelijkheid hebben inhoud en media van andere apps (zoals iWork apps, iBooks author of één van de tienduizenden andere educatie-apps) toe te voegen aan bestaande of nieuwe lessen. Als laatste zullen deze gebruikers ook foto’s en video’s kunnen toevoegen, rechtsreeks van de iPad.

Meer participatie voor studenten

Voor de studenten die het iTunes U platform gebruiken is deze update gericht naar participatie en interactie met de beschikbare inhoud. Zo zijn er in de nieuwe versie discussies toegevoegd. Deze functie stelt studenten in staat om over lesonderwerpen met elkaar in discussie te gaan via een soort van forum-systeem. leraars kunnen deze discussies modereren en waar nodig steeds ingrijpen. Studenten kunnen ook push-notificaties instellen wanneer er nieuwe discussies worden aangegaan of wanneer er iets gebeurt in een bestaande discussie. Ook zullen studenten vragen kunnen stellen, rechtstreeks van hun iPad.

Ook voor België?

Hoewel de iPad in het schoolsysteem van België nog niet helemaal geïntegreerd is, zijn er toch al een handvol zogenaamde ‘iPad-scholen’. Of deze scholen ook gebruik zullen kunnen maken van deze nieuwe functies is nog niet helemaal duidelijk. In de persmededeling van Apple werd gezegd dat de nieuwe functies voor het creëeren van inhoud beschikbaar zullen zijn voor leraars in 69 landen. De inhoud zelf kan beschikbaar gesteld worden voor studenten in 155 landen. Een lijst van de landen is niet gegeven, maar waarschijnlijk zit België hier wel bij.

Deze nieuwe update wordt op 8 juli beschikbaar gesteld en zal dus nieuwe functies toevoegen voor zowel de studenten alsook de leerkrachten die de inhoud van het platform creëeren en onderhouden.

iTunes U is een gratis app voor de iPhone en iPad. Het platform biedt ook gratis lessen aan die iedereen kan volgen (zoals de iOS app onwtikkeling-lessen van Stanford University).

Wat is jouw mening?...