Back

Apple geeft updates vrij voor Final Cut Pro X, Compressor en Motion

Afgelopen dinsdag rolde Apple updates uit voor haar professionele videobewerkingsprogramma’s voor Mac. Die updates bevatten oplossingen voor enkele problemen bij het branden naar blu-ray, en ook enkele vernieuwingen.

Zowel Motion (een programma voor het maken van special effects) en Compressor (een programma dat wordt gebruikt voor het encoderen van video’s) kregen verbeteringen die ervoor zorgen dat deze Mac-apps mee zijn met de laatste blu-ray standaard. Ook Final Cut Pro (versie 10.3.1) werd geoptimaliseerd voor het branden naar blu-ray en enkele problemen daarbij werden verholpen.

Final Cut Pro X

De update voor Final Cut Pro brengt op technisch vlak ook enkele nieuwigheden met zich mee die ervoor zorgen dat data beter wordt behandeld door het programma. Daardoor is het nu mogelijk om kleurcorrecties die werden geplakt in meerdere clips van een project, te behouden bij het delen van dat project. Eerder leverde dat problemen op. Effecten die werden ingevoegd in de browser in eerdere versies van FCP, blijven nu ook behouden wanneer ze worden toegevoegd aan tijdlijnen van projecten in de huidige programmaversie. Het importeren van XML round-trips is nu ook geoptimaliseerd. In het geheel werd de stabiliteit verbeterd en zijn back-ups van FCP-projecten betrouwbaarder dan voorheen.

Mensen die één of meer van deze Mac-apps bezitten, kunnen de updates gratis downloaden via de Mac App Store.

About the Author /

glen.b@hotmail.be

 fanboy - game designer - music lover - reddit addict

Wat is jouw mening?...