Back

iPhone 6: wat kunnen we verwachten?

Op 9 september is het eindelijk zover. Na een lange periode van gissen en geruchten wordt de nieuwe iPhone 6 dan eindelijk voorgesteld. Wij zetten alle geruchten voor u nog eens op een rijtje.

Design

De iPhone 6 wordt weer een nieuw pareltje. De belangrijkste vernieuwing is natuurlijk de schermgrootte. Er wordt verwacht dat de iPhone 6 een 4,7 en 5,5 inch variant zal krijgen. De 5,5 inch iPhone zou echter kampen met verschillende productieproblemen waardoor de releasedatum later wordt verwacht.

Het gerucht deed ook de ronde dat de iPhone 6 een nieuw soort glas zou krijgen. Het zou uit saffier gemaakt zijn. Saffier is veel sterker dan het vorige gorillaglas en het zou een te vaak gebarsten scherm kunnen voorkomen. Welk model dit saffierglas zou krijgen is onduidelijk. Velen opteren voor het 5,5 inch model. Volgens MacRumors bestaat echter de kans dat beide modellen met saffierglas een hogere prijs zouden krijgen dan de normale modellen met gorillaglas.

iphone 6 liggendiPhone 6 knoppenHoogstwaarschijnlijk krijgt de nieuwe iPhone een even dun design als de iPod touch. Eerder werden er al foto’s gelekt waarop zo’n dun design te zien is. De randen zijn meer afgebogen dan bij de iPhone 5 of 5s. Onderaan zien we dat er slechts één rij luidsprekers is voorzien.

De iPhone 6 zou mute – en volumeknoppen krijgen die veel weg hebben van de iPad. De aan/uit – knop zou zich bovendien niet meer bovenaan maar aan de rechterzijde bevinden. Dit zou het gebruik met één hand moeten vergemakkelijken.

 

Specificaties

A8-processor

A8-processor

De nieuwe iPhone 6 bevat normaal gezien een snellere A8-processor. Het zou kunnen dat enkel het 5,5 inch model deze krachtige A8-processor bevat, maar naar alle waarschijnlijkheid krijgt ook het 4,7 inch model diezelfde processor.

Naast een snellere processor krijgt de iPhone 6 ook een nieuwe 802.11ac Wi-Fi chip. Deze chip ondersteunt de nieuwste en snelste Wi-Fi – technologie.

Eindelijk zou de iPhone ook NFC ondersteunen. Via NFC – tags is het mogelijk om je gsm taken te laten uitvoeren door simpelweg met je camera over de tag of sticker te glijden.

 

 

Het nieuwe model krijgt ook een nieuwe iOS versie. iOS 8 is reeds aangekondigd en krijgt een HealthKit en HomeKit. Daarnaast wordt het besturingssysteem veel toegankelijker voor ontwikkelaars. Zij kunnen nu ook gebruik maken van de Touch ID-sensor. De iPhone 4 is helaas niet meer compatibel met iOS 8.

iOS 8
HealthKit in iOS 8

De iPhone 6 zou draadloos kunnen worden opgeladen. Dergelijke technologie bestond al langer. Concreet moet het toestel op een laadoppervlak gelegd worden. Natuurlijk bestaan al verschillende draadloze oplaadvlakken. Voorlopig vereisen die echter nog steeds een speciaal hoesje.

Het aantal megapixels van de iPhone camera zou voor het eerst verhoogd worden. Er wordt gesproken over een 10-megapixelcamera en een dunnere lensfilter die gevoeliger is voor licht. Enkel de 5,5 inch iPhone zou een nieuwe camera krijgen. Het 4,7 inch model zou het met 8 megapixel en een nieuwe stabilisator moeten stellen.

De nieuwe iPhone 6 accu

De nieuwe iPhone batterij wordt naar alle waarschijnlijkheid een stuk groter. Voor het 5,5 inch model wordt een 2100mAh batterij gesuggereerd. Andere gokken dan weer op een 1810mAh batterij. Ter info: de iPhone 5s had slechts een 1560mAh batterij.

Tenslotte zou je het 5,5inch model ook kunnen kopen in een 128GB variant.

Prijs

De nieuwe iPhone 6 krijgt dezelfde prijs als de iPhone 5s. Het 5,5 inch model zou echter 100€ duurder zijn. Na de lancering zou de prijs van de iPhone 5s 100€ dalen.

Release

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de nieuwe iPhone 9 september voorgesteld. Het 4,7 inch model zou al op 19 september in de winkelrekken liggen. Dit lijkt plausibel aangezien de iPhone 5 en 5s respectievelijk op 21 en 20 september verschenen. Dit waren steeds ook vrijdagen.

Het 5,5 inch model verwachten we pas enkele maanden later.

About the Author /

michielfierens@hotmail.com

Student Rechten DJ aka TheProudmich

Reacties(2)

 • Nils

  23 augustus 2014

  “Slechts 1 rij luidsprekers”
  Dit was altijd al het geval bij vorige iPhones. De andere ‘rij’ is een microfoon.

 • Chris

  29 augustus 2014

  Ik las inderdaad heel wat suggesties over het nut van deze mysterieuze bouwwerk. Ik denk eigenlijk dat ze gewoon wat extra vloeroppervlak nodig hadden. Ik verwacht geen groot standbeeld, productverpakking of groot demo huis. Ben benieuwd!

Wat is jouw mening?...